Παραίτηση Χάρι-Μέγκαν: Απογοητευμένη η βασίλισσα Ελισάβετ - Η απάντηση του Mπάκιγχαμ

Παραίτηση Χάρι-Μέγκαν: Απογοητευμένη η βασίλισσα Ελισάβετ - Η απάντηση του Mπάκιγχαμ

Σάλο έχει προκαλέσει σε ολόκληρη τη Βρετανία η ανακοίνωση της απόφασης του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να παραιτηθούν από μέλη της βασιλικής οικογένειας και να ζήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, στηρίζοντας, βέβαια, απόλυτα τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ωστόσο, μάλλον ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ βιάστηκαν να προβούν σε ανακοινώσεις καθώς η εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ τόνισε σε δήλωσή της ότι "οι συζητήσεις είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Αντιλαμβανόμαστε την επιθυμία τους να κάνουν μία διαφορετική προσέγγιση, αλλά αυτά είναι πολύπλοκα θέματα που θα πάρουν καιρό για να προχωρήσουν".

Η δήλωση αυτή δείχνει την απογοήτευση της γιαγιάς του πρίγκιπα Χάρι και βασίλισσας Ελισάβετ που βλέπει τον αγαπημένο εγγονό της να κόβει δεσμούς με την οικογένειά του.

Από την πλευρά του ο Πιρς Μόργκαν κατακεραυνώνει με σχόλιό του τη Μέγκαν τονίζοντας ότι πρώτα ξέκοψε από την οικογένειά της, μετά ξέκοψε από τον πατέρα της, ξέκοψε από τους περισσότερους φίλους της, χώρισε τον Χάρι από τον Ουίλιαμ και τώρα τον βγάζει από τη βασιλική οικογένεια.

Χάρι και Μέγκαν αποσύρονται από τα βασιλικά τους καθήκοντα

Με ανακοίνωσή τους στα social media μία ημέρα αφότου επέστρεψαν από το έξι εβδομάδων διάλειμμά τους ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, γνωστοποίησαν ότι παραιτούνται από μέλη της βασιλικής οικογένειας, θα ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά και πλέον θα μετακινούνται ανάμεσα σε Ηνωμένο Βασίλειο και Βόρεια Αμερική.

Πάντως, ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίσουν να τιμούν τη βασίλισσα και την Κοινοπολιτεία καθώς και τα ιδρύματα που έχουν αναλάβει υπό την προστασία τους.

Με αυτόν τον τρόπο, σημειώνουν, θα καταφέρουν να αναθρέψουν τον γιο τους με εκτίμηση προς τη βασιλική παράδοση μέσα στην οποία γεννήθηκε, ενώ "παράλληλα θα προσφέρουμε στην οικογένειά μας τον χώρο να επικεντρωθούμε στο επόμενο κεφάλαιο, στο οποίο περιλαμβάνεται και ένα νέο φιλανθρωπικό ίδρυμα".

 

Βασιλική οικογένεια: Κατανοούμε, αλλά η αποχώρηση θα πάρει χρόνο

Η βρετανική βασιλική οικογένεια αντέδρασε τονίζοντας ότι "κατανοεί" τη βούληση του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν να αποστασιοποιηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα αλλά προειδοποίησε ότι αυτή η αποχώρηση είναι "περίπλοκη" και θα πάρει "χρόνο".

"Οι συζητήσεις με τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ είναι σε πρώιμο στάδιο. Κατανοούμε την επιθυμία τους να ακολουθήσουν άλλο δρόμο, ωστόσο χρειάζεται χρόνος προκειμένου να διευθετηθούν περίπλοκα θέματα", αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα