Εσεξ: Πάγωσαν μέχρι θανάτου - Τουλάχιστον 10 ώρες παγιδευμένοι στους -25 βαθμούς Κελσίου

Εσεξ: Πάγωσαν μέχρι θανάτου - Τουλάχιστον 10 ώρες παγιδευμένοι στους -25 βαθμούς Κελσίου

Toυλάχιστον 10 ώρες ήταν παγιδευμένοι στο φορτηγό του θανάτου οι 39 κινέζοι που εντοπίστηκαν νεκροί στο Εσεξ.  Οπως υποστηρίζουν οι βελγικές αρχές οι 31 άνδρες και οι 8 γυναίκες ήταν στο φορτηγό-ψυγείο σε πολικές θερμοκρασίες που άγγιζαν τους -25 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του λιμανιού του βελγικού λιμανιού «ένα κοντέινερ-ψυγείο, όπως αυτό, είναι τελείως σφραγισμένο». Aποκαλυπτικές είναι επίσης και οι δηλώσεις εργαζομένων του λιμανιού στην Daily Mail, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι «ακόμα και αν δεν είχε ενεργοποιηθεί η ψύξη, όποιος ήταν κλεισμένος μέσα στο κοντέινερ για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πέθαινε από ασφυξία. Τα φέρετρα έχουν περισσότερο αέρα από αυτά τα κοντέινερ όταν είναι σφραγισμένα».

 Αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο Guardian, αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί επικεντρώνονται σε τρία μέλη συμμορίας με βάση τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ η Telegraph υπογραμμίζει ότι στο μικροσκόπιο έχει μπει μια σπείρα στην πόλη Αρμάγκ με επαφές σε παραστρατιωτικές ομάδες. Ουδείς πάντως μπορεί να δώσει ξεκάθαρη απάντηση πώς τα θύματα έφτασαν στον προορισμό τους χωρίς να εντοπιστούν.

Στο λιμάνι του Ζεεμπρούγκε, όλοι ψάχνουν να βρουν πώς τα θύματα μπήκαν στο κοντέινερ και εγείρονται ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του λιμένα. Οι έλεγχοι στα φορτηγά ψυγεία όππου εντοπίστηκαν τα θύματα διαφέρουν από αυτούς στα φορτηγά με μουσαμά. Τα φορτηγά ψυγεία σφραγίζονται όταν φθάσουν στο τερματικό σταθμό.

Ο λιμενάρχης του Ζεεμπρούγκε επιμένει ότι τα θύματα δεν ανέβηκαν εκεί. «Πριν μπουν τα φορτηγά στο πλοίο, ελέγχονται τα εμπορευματοκιβώτια. Εάν δεν μπουν σφραγίδες στα κοντέινερ δεν επιτρέπεται η μεταφορά τους», λέει ο Πέτερ Ντεγκρότε.

Το φορτηγό ξεκίνησε από το Ζεεμπρούκε στις 22 Οκτωβρίου και εισήλθε στην Βρετανία στις 23 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με αναλυτές από τότε που «ο διάδρομος της Μάγχης» έγινε πολύ δύσκολος για τους μετανάστες, οι διακινητές ανθρώπων άρχισαν να χρησιμοποιούν εναλλακτικές πορείες όπως ο αποκαλούμενος «δρόμος της Ιρλανδίας», ο οποίος μπορεί να είναι μακρύτερος και πιο επικίνδυνος αλλά η αστυνόμευση φαίνεται να είναι πολύ πιο αδύναμη.

 

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα