Νότια Αφρική: Τον κατασπάραξαν τα λιοντάρια που κρατούσε αιχμάλωτα

Νότια Αφρική: Τον κατασπάραξαν τα λιοντάρια που κρατούσε αιχμάλωτα

Ο 70χρονος άνδρας δέχθηκε επίθεση ενώ επιχειρούσε να επισκευάσει τον φράχτη του χώρου όπου κρατούνταν τα ζώα. Τα λιοντάρια θανατώθηκαν.

Θύμα των λιονταριών που κρατούσε αιχμάλωτα σε φάρμα έπεσε ένας άνδρας στη Νότια Αφρική.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Leon van Biljon έχασε τη ζωή του στο Mahala View Lion Lodge, κοντά στην πόλη Cullinan, λίγο έξω από την Πρετόρια, ενώ προσπαθούσε να επιδιορθώσει έναν σπασμένο φράχτη στο κλουβί όπου κρατούνταν τα λιοντάρια.

Ο άνδρας, γνωστός και ως Lion Man (ο άνθρωπος των λιονταριών), προσέφερε σε επισκέπτες διαλέξεις αλλά και δραστηριότητες όπως τάισμα των λιονταριών, παιγνίδια και σαφάρι, όπως αναφέρει ο ιστότοπος της φάρμας.

Κατά την ίδια πηγή, τρία λιοντάρια με τα ονόματα Rambo, Katryn and Nakita, βρίσκονταν στην φάρμα και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ένα από αυτά επιτέθηκε στον 70χρονο Van Biljon τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, γείτονες από άλλες φάρμες επιχείρησαν να βοηθήσουν τον 70χρονο, ωστόσο υπέκυψε στα τραύματά του ενώ τα λιοντάρια θανατώθηκαν.

Επιστημονική έρευνα αναφέρει ότι περίπου 6.000 με 8.000 λιοντάρια εκτρέφονται και κρατούνται σε περισσότερες από 200 αποκαλούμενες φάρμες λιονταριών στη Νότια Αφρική.

Τα λιοντάρια που ζουν στην άγρια φύση της χώρας είναι πολύ λιγότερα...

CNN

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα