Επίθεση στο Λονδίνο: Ψάχνουν για συνεργό του δράστη

Η βρετανική αστυνομία θεωρεί ότι η επίθεση στο Λονδίνο με τέσσερις νεκρούς, περιλαμβανομένου του δράστη και περίπου 40 τραυματίες συνδέεται με την ισλαμική τρομοκρατία και ερευνά αν ο δράστης είχε συνεργό, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Άμυνας.

"Η αστυνομία και οι υπηρεσίες στις οποίες βασιζόμαστε για την ασφάλειά μας έχουν αποτρέψει έναν μεγάλο αριθμό τέτοιων επιθέσεων τα τελευταία χρόνια, πάνω από 12 τον τελευταίο χρόνο", είπε ο Μάικλ Φάλον.

"Αυτού του είδους οι επιθέσεις, αυτή η επίθεση από 'μοναχικό λύκο', με τη χρήση μέσων από την καθημερινή ζωή--ένα όχημα, ένα μαχαίρι--είναι πολύ δυσκολότερο να αποτραπούν", είπε ο ίδιος στο BBC Radio.

"Ελέγχουν με τη διαδικασία του επείγοντος αν εμπλέκονται και άλλοι σε αυτήν. Εικάζουν ότι συνδέεται με την ισλαμική τρομοκρατία. Η αστυνομία ερευνά τον άνθρωπο αυτόν, τους πιθανούς συνεργούς του, από πού προέρχεται. Είμαστε αντιμέτωποι με έναν εχθρό, έναν τρομοκράτη εχθρό, που δεν διατυπώνει αιτήματα ή συλλαμβάνει ομήρους, αλλά απλώς θέλει να σκοτώσει όσο περισσότερους γίνεται. Αυτό είναι ένα νέο στοιχείο στη διεθνή τρομοκρατία", σημείωσε ο Φάλον και πρόσθεσε ότι θα επανεξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας στο βρετανικό κοινοβούλιο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα.

Η αστυνομία εκτιμά ότι γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη, αλλά δεν τον έχει κατονομάσει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα