Μαρτυρίες για τη διπλή επίθεση στο Λονδίνο

Τελικά 4 είναι οι νεκροί, σύμφωνα με αναθεωρημένη ανακοίνωση της αστυνομίας, από το τρομοκρατικό χτύπημα την Τετάρτη στην καρδιά του Λονδίνου, ενώ τουλάχιστον 40 άλλοι τραυματίστηκαν. Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι ο αριθμός είχε φτάσει στους 5.

Μεταξύ των νεκρών, ο δράστης αλλά και ένας αστυνομικός, που φέρεται να ονομάζεται Keith Palmer, 48 ετών, σύζυγος και πατέρας.

Όπως αναφέρει το BBC, αρχικά ο δράστης παρέσυρε με το αυτοκίνητό του πεζούς στη γέφυρα έξω από το Παλάτι του Westminster. Στη συνέχεια επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό έξω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο και κατόπιν έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Ο υφυπουργός εξωτερικών της Βρετανίας, Τομπάιας Έλγουντ, λίγες στιγμές μετά της επίθεση έξω από το κοινοβούλιο, έσπευσε στον μαχαιρωμένο αστυνομικό, του έκλεισε την πληγή με το χέρι και του έκανε τεχνητή αναπνοή, δίνοντάς του το αποκαλούμενο «φιλί της ζωής». Ωστόσο, ο αστυνομικός κατέληξε.

«Δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία» δήλωσε η Βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, χαρακτηρίζοντας την επίθεση ως «αρρωστημένη κι εξαχρειωμένη»

Στο ρεπορτάζ του Euronews συγκλονίζουν οι δηλώσεις από αυτόπτες μάρτυρες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα