Παράλυτος πατέρας συνόδευσε την κόρη του στην εκκλησία "περπατώντας"

Ένας πατέρας είχε αποφασίσει πως θα συνόδευε την κόρη του στην εκκλησία την ημέρα του γάμου της και δεν τον σταμάτησε ούτε η παράλυση που τον είχε καθηλώσει σε ένα αναπηρικό καροτσάκι, από το 2012.

Ο άντρας από τη Βρετανία, κατάφερε και το έπραξε, φορώντας ένα ειδικό «κοστούμι» με το οποίο μπόρεσε να παραδώσει τη κόρη του στον γαμπρό, σε μια συγκινητική τελετή που έγινε το Σάββατο στην περιοχή Derby.

Ο 55χρονος, χτυπήθηκε από επιθετική μορφή καρκίνου τον Ιούνιο του 2012 και έμεινε παράλυτος, με τους γιατρούς να αποκλείουν κάθε περίπτωση να περπατήσει ξανά. Παρά το γεγονός αυτό όμως, ο άντρας ήταν αποφασισμένος να στέκεται όρθιος στον γάμο της κόρης του Heather κάτι που κατάφερε με το ρομποτικό κοστούμι ονόματι Rex.

«Είναι υπέροχο αυτό που έκανα - εκπλήρωσα κάτι που κάνουν οι πατεράδες», δήλωσε ο ίδιος. «Όταν ήμουν καθηλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου, ένα από τα πρώτα πράγματα που σκεφτόμουν ήταν ο γάμος της κόρης μου και πώς θα κατάφερνα να τη συνοδεύσω στην εκκλησία», προσθέτει.

Ήταν η ίδια του η κόρη αυτή που βρήκε τρόπο να κάνει πραγματικότητα την επιθυμία του. Η κοπέλα ανακάλυψε την εταιρεία Rex Bionics που βοηθά άτομα με αναπηρία να περπατήσουν ξανά. Η εταιρεία έχει κατασκευάσει ένα εξωσκελετικό σύστημα υποβοήθησης, το Rex, με το οποίο δίνει τη δυνατότητα κίνησης σε παράλυτα άτομα.

Η Heather ήρθε σε επαφή με την εταιρεία και ζήτησε από τους υπεύθυνους να βοηθήσουν τον πατέρα της να εξοικειωθεί με το μηχάνημα αυτό.

Paralysed3

Paralysed1

Paralysed5

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα