Ξυλοκόπησαν δύο 16χρονους πρόσφυγες στην Τουρκία επειδή έκλεψαν ψωμί! Βίντεο

Δύο Τούρκοι, εργαζόμενοι σε ένα παντοπωλείο, τους οποίος κατέγραψε ο φακός ενώ χτυπούσαν με μπαστούνια δύο ανήλικους Σύρους, τους οποίους υποψιάζονταν ότι ήθελαν να κλέψουν ψωμί, συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν σήμερα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Μια έρευνα για «σωματική βλάβη από πρόθεση» ξεκίνησε σε βάρος των δύο ανδρών που εργάζονται σε ένα παντοπωλείο της Αντιόχειας, στην επαρχία Χατάι (νότια), στα σύνορα με τη Συρία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, τα αρχικά των ονοματεπωνύμων των κατηγορούμενων είναι M.T. και V.Z.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι έσπασαν στο ξύλο δύο Σύρους ηλικίας 16 ετών τους οποίους υποψιάζονταν ότι ήθελαν να κλέψουν ψωμί την Παρασκευή. Το περιστατικό κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Οι εικόνες προβλήθηκαν από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, προκαλώντας την οργή των χρηστών των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης. Στα πλάνα διακρίνονται δύο άνδρες να τρέχουν κρατώντας μπαστούνια στα χέρια τους και να ξυλοφορτώνουν τους δύο ανήλικες, που μόλις είχαν κλέψει ψωμί από ένα ντουλάπι.

Κατόπιν τους υποχρεώνουν να επιστρέψουν το ψωμί εκεί απ’ όπου το πήραν -κι ενώ συνεχίζουν να τους χτυπούν με μανία- προτού φθάσει η αστυνομία και τα ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet, έρευνα για «κλοπή» ξεκίνησε εναντίον των δύο Σύρων, που χρειάστηκε να παραμείνουν υπό νοσηλεία για μία ημέρα.

Η Τουρκία φιλοξενεί επίσημα περίπου 3 εκατομμύρια πρόσφυγες, τα 2,7 εκατομμύρια εξ αυτών υπηκόους Συρίας. Από τους Σύρους πρόσφυγες μόλις οι 250.000 διαμένουν σε καταυλισμούς.

Η πλειονότητά τους ζει με την επαιτεία ή αναλαμβάνοντας μικροδουλειές σε τουρκικές πόλεις, όπου η παρουσία αυτού του εργατικού δυναμικού, που αμείβεται ανεπαρκώς και έχει κατηγορηθεί ότι συμβάλει στην έκρηξη των τιμών των ενοικίων, προκαλεί συχνά επεισόδια με τους ντόπιους.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου απηύθυνε έκκληση τη Δευτέρα στους συμπολίτες του να «επιδείξουν στοργή προς αυτούς τους μετανάστες. (...) Φροντίστε τους όπως φροντίζετε τα παιδιά σας» υπογράμμισε.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο...

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα