Κλείνουν ΜΜΜ την Τετάρτη 29 Μαϊου - Τι ισχύει με Μετρό και Ηλεκτρικό

Κλείνουν ΜΜΜ την Τετάρτη 29 Μαϊου - Τι ισχύει με Μετρό και Ηλεκτρικό

Ο τελικός του Conference League στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια φέρνει πολλές αλλαγές στα ΜΜΜ και συγκεκριμένα σε Μετρό, ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός), Τραμ.

Ένα μέτρο θα είναι η απαγόρευση των πολιτών από το ΗΣΑΠ καθώς θα λειτουργήσει ως μέσο μεταφοράς μόνο για φιλάθλους.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, από τις 18:00 την Τετάρτη 29/5, οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα είναι διαθέσιμοι μόνο για τη μεταφορά φιλάθλων. Η χρήση τους από άλλους πολίτες δεν θα επιτρέπεται, και η κυκλοφορία των συρμών θα διακοπεί από τις 17:00.

Τελικός Conference League: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ
Η Γραμμή 1 του Μετρό «Κηφισιά - Πειραιάς» θα λειτουργήσει για το επιβατικό κοινό από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 5 το απόγευμα.

Αναλυτικά, οι τελευταίοι συρμοί για τους επιβάτες θα αναχωρήσουν:

από τους τερματικούς σταθμούς «Κηφισιά» και «Πειραιάς» στις 17:00,
από «Μοναστηράκι» προς «Κηφισιά» στις 17:16:30 και προς Πειραιά στις 17:34:30
από «Αττική» προς «Κηφισιά» στις 17:24 και προς «Πειραιά» στις 17:27 και
από «Ομόνοια» προς «Κηφισιά» στις 17:19 και προς «Πειραιά» στις 17:32.

Η Γραμμή 1 θα λειτουργήσει μετά τις 6 το απόγευμα αποκλειστικά και μόνο για τη μετακίνηση φιλάθλων.

 Οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν κανονικά καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το ΤΡΑΜ

 Τα δρομολόγια στη Γραμμή 7 του Τραμ «Καλαμάκι - Αγ. Τριάδα Πειραιά» από τις 11 το πρωί και μέχρι νεοτέρας θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση «Νέο Φάληρο» και θα διεξάγονται στο τμήμα «Καλαμάκι - Νέο Φάληρο - Καλαμάκι».

Τονίζεται ότι θα κυκλοφορούν και λεωφορεία του ΟΣΥ αποκλειστικά και μόνο για τους φιλάθλους.

Τελικός Conference League: Πώς θα γίνει η μετακίνηση των πολιτών

Τα μέτρα προβλέπουν τη δημιουργία δύο διαφορετικών σημείων συγκέντρωσης για τους φιλάθλους των δύο ομάδων, τα λεγόμενα fun meeting points, η μετακίνηση των οποίων θα πραγματοποιηθεί ελεγχόμενα συνοδεία αστυνομικών με συρμούς του ΗΣΑΠ αλλά και λεωφορεία του ΟΣΥ που θα διατεθούν αποκλειστικά γι αυτό το σκοπό.

Άσπρα, κόκκινα, μπλε... εισιτήρια
Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που θα έχουν προμηθευτεί κόκκινα εισιτήρια θα συγκεντρωθούν σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο του περιβάλλοντος χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο Νέο Φάληρο.

 Η μετακίνησή τους θα γίνει με συρμούς του ΟΠΑΠ και η σταδιακή μεταφορά τους θα ξεκινήσει στις 6:30 το απόγευμα.

Οι συρμοί από το Φάληρο δεν θα κάνουν ενδιάμεσες στάσεις και ο τελικός προορισμός είναι ο σταθμός Περισσός.

Στη συνέχεια θα μεταβαίνουν στο γήπεδο με συνοδεία αστυνομικών. Οι συρμοί του ΗΣΑΠ χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη μεταφορά των φιλάθλων και δεν θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης από άλλους πολίτες.

Οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα οι οποίοι διαθέτουν τα μπλε εισιτήρια, έχει προβλεφθεί η συγκέντρωσή τους σε χώρο στο ΟΑΚΑ, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούν υπό αυστηρά μέτρα προστασίας και φυσικά συνοδεία αστυνομικών στο γήπεδο με λεωφορεία του ΟΣΥ.

 Όσον αφορά τους φιλάθλους που έχουν προμηθευτεί τα λευκά εισιτήρια θα εξυπηρετηθούν από τους σταθμούς Ειρήνη και Θησείο του ΗΣΑΠ με κατεύθυνση, χωρίς ενδιάμεση στάση, προς τον σταθμό Περισσό.

Ειδική πρόβλεψη υπάρχει για την εξυπηρέτηση θεατών που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο ή έχουν μειωμένη κινητικότητα. Από τη διοργανώτρια αρχή θα διατεθούν μίνι vans που θα τους μεταφέρουν από και προς τον σταθμό Περισσό.

Όλοι οι φίλαθλοι πρέπει να έχουν στην κατοχή τους το νόμιμο εισιτήριο το οποίο είναι αυστηρά προσωποποιημένο, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα, ενώ καλούνται να είναι συνεργάσιμοι με τις υποδείξεις των αστυνομικών και τους ελέγχους που θα διενεργηθούν από αυτούς, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία ή καθυστέρηση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα