Λαμία: Το εργοστάσιο Γιαννίτση ζητούσε δύο μέρες πριν τη φωτιά αύξηση αποζημίωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς

Λαμία: Το εργοστάσιο Γιαννίτση ζητούσε δύο μέρες πριν τη φωτιά αύξηση αποζημίωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς

Δεν τελειώνουν οι «συμπτώσεις» σε σχέση με το εργοστάσιο Γιαννίτση και τη φωτιά που έπληξε την επιχείρηση λίγο μετά τη μαζική δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα που παρασκεύαζε η συγκεκριμένη εταιρεία.

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Mega, δύο ημέρες πριν τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο, στάλθηκε ένα email από την εταιρεία προς την ασφαλιστική με την οποία συνεργάζεται με το οποίο αιτείται να αυξηθεί η αποζημίωση που θα λάμβανε ο ιδιοκτήτης σε… περίπτωση φωτιάς!

Υπενθυμίζεται πως σε εμπρησμό οφείλεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο εργοστάσιο τροφίμων «Γιαννίτσης».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκθεση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος κάνει λόγο για εμπρησμό, ενώ έχει ενημερωθεί και ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Σημειώνεται ότι στην πυρκαγιά καταστράφηκε το εργοστάσιο ολοσχερώς, και μαζί και οποιαδήποτε στοιχεία για αλλοιωμένα τρόφιμα ή παραγωγή και συσκευασία τροφίμων που δεν συνάδει με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σημειώνεται πως παραγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας να διερευνηθούν τα αίτια της φωτιάς είχε αποστείλει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Η εισαγγελέας ζητούσε να διερευνηθεί η υπόθεση, καθώς η φωτιά σημειώθηκε λίγα 24ωρα μετά την μαζική δηλητηρίαση μαθητών στη πόλη της Λαμίας, από γεύματα που προέρχονταν από το συγκεκριμένο εργοστάσιο κι ενώ οι γονείς ετοιμάζονταν να κάνουν μαζικές αγωγές.

Εκτός από το το email προς την ασφαλιστική εταιρεία που αποκάλυψε το Mega όμως, έρχονται στο φως και άλλα στοιχεία για τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο Γιαννίτση.

Η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε από ένα βαν, που ήταν παρκαρισμένο «κολλητά» στο υπόστεγο του εργοστασίου. Η φωτιά εξαπλώθηκε αμέσως, κάνοντας τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής να σκεφτούν από την πρώτη στιγμή, την ύπαρξη εύφλεκτου υγρού στο σημείο. Μάλιστα, οι πρώτοι πυροσβέστες που έφτασαν εκεί, δήλωσαν ότι μύριζε έντονα βενζίνη…

Από το εργοστάσιο πάρθηκαν 20 δείγματα, από διάφορα σημεία, τα οποία θα εξεταστούν για να διαπιστωθεί αν όντως ανιχνεύεται βενζίνη.

«Εξαφανίστηκε» και το υλικό από τις κάμερες

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί και το γεγονός, ότι ενώ υπήρχαν τρεις κάμερες στο σημείο, δεν σώθηκε το υλικό καμίας από αυτές. Οι δύο κάηκαν ωστόσο και από την τρίτη που δεν κάηκε, το υλικό δεν υπάρχει σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ. Οι αστυνομικοί πάντως, είναι σε αναζήτηση υλικού από άλλες κάμερες της περιοχής.

Πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα