Στην ανακρίτρια ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 28χρονης – Συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο

Στην ανακρίτρια ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 28χρονης – Συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο

Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από το κτίριο 9 όπου αναμένεται να αρχίσει η απολογία του 39χρονου που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 28χρονη πρώην σύντροφο του έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο και οι αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Εξηγήσεις ενώπιον της 25ης ανακρίτριας δίνει ο 39χρονος, ο οποίος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 28χρονη πρώην σύντροφό του έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και προμήθεια, κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δική του χρήση, πέρασε το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου, συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη, προκειμένου να δώσει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης, όταν έστησε καρτέρι θανάτου στην άτυχη κοπέλα.Έξω από το ανακριτικό γραφείο βρίσκονται μέλη γυναικείων οργανώσεων, που φώναξαν συνθήματα κατά του κατηγορούμενου.

«Καμία άλλη δολοφονημένη», φώναξαν μαζί με ονόματα γυναικών – θυμάτων.

Ψυχιατρικά προβλήματα
Ο 39χρονος, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, για τα οποία έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν.

Ψυχιατρικά προβλήματα φέρεται να επικαλέστηκε ο κατηγορούμενος και αμέσως μετά τη σύλληψή του, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, καθώς είχε αυτοτραυματιστεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν δεν διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος είχε κάνει χρήση ουσιών. Όταν, δε, μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική, κατόπιν αιτήματός του, κρίθηκε πως «δεν χρήζει νοσηλείας».

Ο 39χρονος φέρεται να είπε στους γιατρούς ότι σκότωσε την Κυριακή, γιατί την ήθελε μόνο δική του.

Τα σοκαριστικά ντοκουμέντα
Οι κάμερες στην περιοχή έχουν καταγράψει τις τελευταίες κινήσεις της 28χρονης, που ζήτησε βοήθεια από την αστυνομία, η οποία, ωστόσο, δεν κατάφερε να την προστατέψει.

Η επικοινωνία της Κυριακής με την Άμεση Δράση, που είδε το φως της δημοσιότητας μαρτυρά, όπως έλεγαν αρμόδιες πηγές, τον διεκπεραιωτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η κοπέλα η οποία όταν ζήτησε περιπολικό για να τη μεταφέρει στο σπίτι της γιατί φοβόταν άκουσε τον αστυνομικό να της λέει πως «το περιπολικό δεν είναι ταξί». Αμέσως μετά η 28χρονη δέχτηκε την μανιασμένη επίθεση από τον πρώην σύντροφο της ο οποίος τη χτύπησε πισώπλατα έξω από το φυλάκιο του αστυνομικού τμήματος και τα ουρλιαχτά της έχουν καταγραφεί καθώς το τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνούσε με την Άμεση

Δράση παρέμεινε ανοικτό.

Ο κατηγορούμενος, λένε οι πληροφορίες, ήταν παλιός γνώριμος των αρχών καθώς έχει κατηγορηθεί για απείθεια, ναρκωτικά κα σωματικές βλάβες. 

Μάλιστα, η άτυχη Κυριακή φέρεται να τον είχε καταγγείλει πριν από 4 χρόνια τον κατηγορούμενο για βιασμό και βιαιοπραγία αλλά στη συνέχεια ανακάλεσε την καταγγελία της ενώ πριν από περίπου δυο χρόνια, σύμφωνα με δικούς της ανθρώπους , ήταν έγκυος και απέβαλε όταν την ξυλοκόπησε.

Διπλή έρευνα
Ήδη, είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών των αστυνομικών του τμήματος και συγκεκριμένα εάν έχουν διαπράξει παράβαση καθήκοντος.
Παράλληλα, διεξάγεται ΕΔΕ για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς ενώ χθες αντικαταστάθηκε ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος και απομακρύνθηκαν 5 αστυνομικοί.

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα