Τέμπη: Στους 34 οι κατηγορούμενοι – Συγχωνεύεται με την δικογραφία η δίωξη κατά Αγοραστού

Τέμπη: Στους 34 οι κατηγορούμενοι – Συγχωνεύεται με την δικογραφία η δίωξη κατά Αγοραστού

Μεγαλώνει η λίστα των κατηγορουμένων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας επεκτείνεται, μετά και το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων των οικογενειών των θυμάτων, που κατέθεσαν την Τετάρτη 28/2 εκπρόσωποι των δικηγορικών συλλόγων της χώρας. Ρόλο εμπειρογνώμονα αναμένεται να αναλάβει και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Συγχωνεύθηκε με τη δικογραφία η δίωξη κατά Αγοραστού
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στους 34 ανέρχονται πλέον οι διωκόμενοι για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, μετά και τις επιπλέον διώξεις για στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, ενώ στην συνολική δικογραφία συγχωνεύεται και η δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση καθήκοντος σε βάρος του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, για τις χωματουργικές εργασίες στο σημείο της τραγωδίας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ερευνών για τον εντοπισμό θυμάτων και την απομάκρυνση των βαγονιών των μοιραίων αμαξοστοιχιών.

Οι 2 από τους 14 κατηγορούμενους της ΕΡΓΟΣΕ πήραν προθεσμία ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει με τους υπόλοιπους 14. Οι κατηγορούμενοι θα εμφανιστούν ενώπιον του Εισαγγελέα Λάρισας στο τέλος Μαρτίου. Τις επόμενες ημέρες επίκεινται νέες διώξεις (κακουργήματα) κατά εκπροσώπων φορέων που έχουν στην εποπτεία τους την ασφάλεια κυκλοφορίας των σιδηροδρόμων.

Στην Αγγλία το υλικό από τις κάμερες
Στο πεδίο της αξιοποίησης στοιχείων, θα σταλεί για ανάκτηση στην Αγγλία το υλικό από τις κάμερες των σταθμών από Θεσσαλονίκη μέχρι Νέους Πόρους. Σκοπός είναι να προσδιοριστεί η πορεία της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Επίσης θα ζητηθεί η συνδρομή του Εθνικού Μετσοβειου Πολυτεχνείου για να προσδιοριστεί αν η ποσότητα ξυλολίου και βενζολίου που βρέθηκαν στο χώρο, αντιστοιχεί ή όχι σε μεγαλύτερη ποσότητα. Τέλος, υπάρχει η πιθανότητα να σταλεί σε εργαστήρια του Καναδά γενετικό υλικό, για να ταυτοποιθεί η 23χρονη Εριέττα, από την οποία δεν βρέθηκε γενετικό υλικό.

πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα