Σάμος: Κατασκεύαζαν όπλα με 3D εκτυπωτή

Σάμος: Κατασκεύαζαν όπλα με 3D εκτυπωτή

Συμμορία τεσσάρων ατόμων εκτύπωνε και κατασκεύαζε όπλα με την χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή.

Για την αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Τετάρτης αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με την συνδρομή αστυνομικών της Υ.Α. Σάμου και του Τ.Α. Κοζάνης.

Κατά τη διάρκεια επιχείρησης από τις αρχές, συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 19 έως 20 ετών και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και κατασκευή, κατοχή και εμπορία-διάθεση όπλων.

Κατόπιν αξιολόγησης και κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων που παρείχε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ταυτοποιήθηκαν οι κατηγορούμενοι και διακριβώθηκε η δράση πολυεγκληματικής ομάδας.

Τα μέλη της κατείχαν όπλα κρότου-λάμψης, τα οποία στη συνέχεια μετέτρεπαν σε λειτουργικά πυροβόλα, καθώς επίσης παρήγαγαν – κατασκεύαζαν πυροβόλα όπλα, χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο εκτυπωτή (3Dprinter), με σκοπό την εμπορία.

Παράλληλα, είχαν προμηθευτεί δύο πιστόλια κρότου λάμψης, με σκοπό την μετατροπή αυτών σε ενεργά πυροβόλα όπλα και την επακόλουθη πώλησή τους σε ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Μάλιστα, τα μέλη της συμμορίας, με τη χρήση του ανωτέρω εξοπλισμού, είχαν κατασκευάσει τρισδιάστατη εκτυπωμένη ημιαυτόματη καραμπίνα, η οποία αποτελεί νέα μορφή οπλισμού.

Οι δράστες, οι οποίοι ήταν όλοι φοιτητές, είχαν βρει ήδη αγοραστή και θα πωλούσαν τα απλά πιστόλια έναντι 350 ευρώ και τα ημιαυτόματα όπλα και τις καραμπίνες έναντι 800 ευρώ.

Οι δράστες είχαν μπει στο στόχαστρο της ΕΥΠ από τον περασμένο Οκτώβριο όταν ο ένας από τους δύο φοιτητές είχε επικοινωνήσει μέσω Dark Web με έναν άντρα, υπήκοο τρίτης χώρας, και τον ρωτούσε πληροφορίες για το πώς να κατασκευάσει αυτά τα όπλα.

«Πληροφορία που έφτασε από την ΕΥΠ στην υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος ανέφερε ότι οι φοιτητές, 19 και 20 ετών, στο νησί της Σάμου είχαν προμηθευτεί εξαρτήματα όπλων από το εξωτερικό. Υπήρξε και επικοινωνία μέσω dark web για να εκτυπώσουν όπλα που στη συνέχεια θα μετέτρεπαν σε λειτουργικά. Δεν ξέραμε σε ποια χέρια θα μπορούσαν να καταλήουν αυτά τα όπλα», είπε στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος άνδρας του έστειλε πληροφορίες  μέσω βίντεο και φωτογραφιών.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα