Γλυφάδα: Ποιος ήταν ο Αιγύπτιος μακελάρης - Πώς γλίτωσε η Δέσποινα Καρνέση

Γλυφάδα: Ποιος ήταν ο Αιγύπτιος μακελάρης - Πώς γλίτωσε η Δέσποινα Καρνέση

Για 36 χρόνια εργαζόταν στην οικογένεια Καρνέση ο 76χρονος υπαίτιος του μακελειού στη Γλυφάδα, τόσο στην επιχείρηση, όσο και στην παραθεριστική κατοικία στο Τραγονήσι που βρίσκεται στους Πεταλιούς, όπου ήταν ο επιστάτης.

Την ίδια ώρα, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονο διαπληκτισμό του 76χρονου Αιγύπτιου με τη Μαρία Καρνέση που προηγήθηκε του μακελειού στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα.

Ο 76χρονος «Αρης» πήγε νωρίς το πρωί στα γραφεία αποφασισμένος να ζητήσει δεύτερη ευκαιρία για να πάρει πίσω τη δουλειά του, έχοντας όμως, την καραμπίνα και το περίστροφο στο αυτοκίνητό του.

Κατάφερε να φτάσει πρόσωπο με πρόσωπο με την Μαρία Καρνέση και ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός. Τότε, ο Αιγύπτιος κατέβηκε στο αυτοκίνητό του, πήρε την καραμπίνα και επέστρεψε αποφασισμένος να σκορπίσει τον θάνατο.

Φέρεται αν ήταν άνθρωπος εμπιστοσύνης, είχε τον έλεγχο των πάντων στο νησί, ενώ ήταν γνωστός ως Άρης, τόσο στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της οικογένειας, όσο και στην επιχείρηση.

Πρόκειται για τον Αντέλ Αριστείδη, όπως είχε βαπτιστεί, Ελ Μπουράυ, γεννημένο στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, που το πρωί της Δευτέρας μπήκε στη ναυτιλιακή εταιρεία και αφού δολοφόνησε τη Μαρία Καρνέση (αδελφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση), τον Αντώνη Βλασσάκη (σύζυγο της Δέσποινας Καρνέση και CEO της ναυτιλιακής και τον Ηλία Κουκουλάρη, πρώην καπετάνιο και υπάλληλο, κατέβηκε στο υπόγειο της εταιρείας και αυτοκτόνησε.

Απεριόριστη εμπιστοσύνη στον Αιγύπτιο

Ο 76χρονος ήταν για χρόνια ένα άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης της εφοπλιστικής οικογένειας. Μάλιστα, δεν ήταν μόνο εργαζόμενος, αλλά και φροντιστής των κατοικιών των μελών, ενώ είχε αναλάβει και τη φροντίδα της πιο ηλικιωμένης γυναίκας της οικογένειας.

Ο ίδιος είχε πρόσβαση στις πολυτελείς κατοικίες τους. Μέσα σε μία από αυτές του είχε παραχωρηθεί χώρος για να διαμένει.

Πρόσφατα, οι δύο αδελφές του ανακοίνωσαν ότι απολύεται.

«Τους πρόσεχε πάρα πολύ, ήταν άνθρωπός τους»

Ο Αιγύπτιος ήταν ο άνθρωπος της οικογένειας, όπως επιβεβαίωσε στο Mega και ο πρόεδρος της κοινότητας Μαρμαρίου Νικόλαος Τσαλαγκός.

«Πάνω από 30 χρόνια, 35, 40. Ήταν στο νησί του Καρνέση επιστάτης. Κοίταγε το νησί, έκανε τον καπετάνιο, το πλήρωμα πρόσεχε που κάνουν δουλειά στο νησί, φρόντιζε τα σπίτια. Πάντα έμενε εδώ στην περιοχή μονίμως ήταν εδώ», είπε, μην μπορώντας να πιστέψει τι είχε συμβεί.

«Έμενε μέσα στους Πεταλιούς και απορώ γι’ αυτό γιατί αυτός ήταν, δηλαδή με τα αφεντικά ήταν μονίμως έτσι πολύ καλός μεταξύ τους, τους αγάπαγε, τους έκανε. Πώς έγινε αυτό δεν καταλαβαίνω. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι αυτός ο άνθρωπος σκότωσε αυτούς τους ανθρώπους. Τα πάντα, έβγαινε, έμπαινε, πλήρωνε, τα πάντα, ανεξέλεγκτος, δεν του κάνανε έλεγχο. Αυτός τους πήγαινε. Ερχόντουσαν στο Μαρμάρι με το καράβι και τους έπαιρνε με το γρήγορο, με το σκάφος και τους πήγαινε στους Πεταλιούς. Τους πρόσεχε πάρα πολύ, ήταν άνθρωπος, άνθρωπος τους», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαλαγκό, ήταν άνθρωπος φιλήσυχος, που δεν έφερνε αντιρρήσεις και εκτελούσε όλες τις δουλειές που του ανέθεταν. «Καλός άνθρωπος, ήρεμος, ήσυχος. Όποιος του ζήταγε βοήθεια, βοηθούσε. Ήταν πολύ ήρεμος άνθρωπος», πρόσθεσε.

Πώς γλίτωσε η Δέσποινα Καρνέση

Την ώρα του μακελειού η συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής Δέσποινα Καρνέση, συμπωματικά λείπει από το γραφείο της. Ακούγοντας τους πυροβολισμούς, ενστικτωδώς ακολουθεί το ρεύμα των υπαλλήλων που έτρεχαν να αποδράσουν, βγαίνει έξω από το κτήριο και με τη βοήθεια των αστυνομικών που έχουν ήδη φτάσει στο σημείο καταφέρνει να σώσει τη ζωή της. Όμως ο 76χρονος την έψαχνε για να τη δολοφονήσει.

Όταν τελικά δεν τα κατάφερε κατέβηκε στο υπόγειο, έστρεψε την καραμπίνα στον εαυτό του, πίεσε την σκανδάλη και αυτοκτόνησε.

Η οικογένεια Καρνέση φέρεται τα προηγούμενα χρόνια να είχε εμπλακεί σε μια δικαστική διαμάχη, οι δύο αδελφές εναντίον του μεγαλομετόχου αδελφού τους και όπως υποστηρίζουν πληροφορίες, ο Αιγύπτιος φέρεται να είχε κρατήσει συγκεκριμένη στάση υπέρ ενός στρατοπέδου και αυτός ήταν ο λόγος που η άλλη πλευρά τον εκδίωξε από τη θέση του.

Όπως αναφέρθηκε στον Alpha, υπάλληλοι που κατέθεσαν στην αστυνομία ανέφεραν ότι μετά τη διαμάχη μεταξύ των αδελφών, ο ένας θεωρούσε ότι έπρεπε να κρύβει πράγματα από τον άλλον. Η γυναίκα που δολοφονήθηκε σήμερα ήξερε ότι ο Αιγύπτιος είχε πάρει το μέρος του αδελφού της και θεωρείτο ένας άνθρωπος ο οποίος μετέφερε πληροφορίες στο άλλο στρατόπεδο. Έτσι έφυγε από την εταιρεία και μετά από τα εξοχικά και μετά αφού έμενε θέλησαν να τον διώξουν και από το σπίτι που ήταν μαζί με το δικό τους καθώς θεωρούσαν ότι μετέφερε πληροφορίες.

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα