Φοιτητές και διοικητικοί έριξαν τον server του ΕΚΠΑ - ΟΧΙ στην Τηλεξεταστική

Φοιτητές και διοικητικοί έριξαν τον server του ΕΚΠΑ - ΟΧΙ στην Τηλεξεταστική

Έριξαν τον server του ΕΚΠΑ φοιτητές και διοικητικοί υπάλληλοι προκειμένου να εκφράσουν την αντίδρασή τους στις διαδικτυακές εξετάσεις, με αποτέλεσμα η ιστοσελίδα του πανεπιστημίου να τεθεί εκτός λειτουργίας για λίγες ώρες.

Αναλυτικότερα, σε σχετική τους ανακοίνωση τονίζουν μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση προσπάθησε να παρακάμψει το φοιτητικό κίνημα» ενώ κάνουν λόγο και για «νίκη στον αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια».

«Ο Σέρβερ του ΕΚΠΑ έπεσε:

Η κυβέρνηση προσπάθησε να παρακάμψει, με εκβιαστικό τρόπο, το φοιτητικό κίνημα με την εξ’ αποστάσεως εξεταστική! Ενάντια στις μεθοδεύσεις αυτές, σήμερα οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΚΠΑ μαζί με τον Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων, απαντούν από κοινού με παρέμβαση στο ΚΛΕΙΔΙ (Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου) του ΕΚΠΑ., ρίχνοντας τους σέρβερ του πανεπιστημίου, μπλοκάροντας έτσι την τηλεξεταστική.

ΟΧΙ στην Τηλεξεταστική- ΟΧΙ στους κυβερνητικούς εκβιασμούς!

Νίκη στον αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Το δίκιο το έχουν πάντα οι φοιτητές», αναφέρει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο facebook.

Νέες κινητοποιήσεις και καταλήψεις

Με νέες κινητοποιήσεις και καταλήψεις κλιμακώνουν οι φοιτητές τον αγώνα τους ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει στη «μεγάλη και ιστορική μεταρρύθμιση», όπως την χαρακτηρίζει.

Από τις 12.00 σήμερα το μεσημέρι, φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι. Λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα της Δευτέρας, θα πραγματοποιηθεί δεύτερη κινητοποίηση επίσης φοιτητικούς συλλόγους αλλά και πολλές συλλογικότητες στο κέντρο της Αθήνας, στις 19.00 στα Προπύλαια.

«Ο αγώνας κλιμακώνεται, να μη λείψει κανείς. Το νομοσχέδιο έχει μπει σε διαβούλευση – η πλειοψηφία το έχει απορρίψει κατηγορηματικά. Δεν σταματάμε μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά μας, τη Δευτέρα δίνουμε ξανά μαζική, μαχητική απάντηση» δηλώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, μετά το μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης.

«Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες», απαιτούν οι φοιτητές και προσθέτουν:

«Όχι στην παράκαμψη του άρθρου 16! Ένα πτυχίο ανά αντικείμενο με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα! Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για την άσκηση του επαγγέλματος. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Όχι στον κατακερματισμό των πτυχίων και των προγραμμάτων σπουδών σύμφωνα με τη στρατηγική της ΕΕ και την ‘’Μπολόνια’’. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση! Δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους χωρίς εργολαβίες. Δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους. Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω των φοιτητικών κινητοποιήσεων, αλλά και της συγκέντρωσης των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Θριάσιο» και της ΠΟΕΔΗΝ με κλαδικά αιτήματα, οι οδηγοί που θα κινηθούν στο κέντρο της πόλης, θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή, καθώς αναμένεται να κλείσουν δρόμοι και να δημιουργηθεί μεγάλη κίνηση.

Την ερχόμενη Πέμπτη το μεγάλο ραντεβού

Το επόμενο μεγάλο ραντεβού έχει οριστεί για την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, όταν και έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδετικό συλλαλητήριο. Υπενθυμίζεται πως το βράδυ του Σαββάτου (10/2) χιλιάδες φοιτητές συμμετείχαν σε συναυλία διαμαρτυρίας στα Προπύλαια.

Ψηφιακά οι εξετάσεις στο 80% των υπό κατάληψη τμημάτων

Εν τω μεταξύ – καθώς οι καταλήψεις συνεχίζονται σε πολλές σχολές και το νομοσχέδιο βρίσκεται σε διαβούλευση – το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως οι εξετάσεις στο 80% των υπό κατάληψη πανεπιστημιακών τμημάτων διεξάγονται ψηφιακά. Στα υπόλοιπα, η εξεταστική θα μετατεθεί για το επόμενο εξάμηνο.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα