Το χρονικό της φρίκης στον Βόλο όπου πατέρας σκότωσε τον κουνιάδο του

Το χρονικό της φρίκης στον Βόλο όπου πατέρας σκότωσε τον κουνιάδο του

Μια φριχτή υπόθεση αποκαλύφθηκε χθες στον Βόλο, όπου ένας πατέρας σκότωσε τον φερόμενο ως βιαστή της 18χρονης κόρης του και κουνιάδο του, ο οποίος, σύμφωνα με το κορίτσι, το κακοποιούσε από τότε που το κορίτσι ήταν 9 ετών. Ο 50χρονος πήρε τον νόμο στα χέρια του, καθώς αφαίρεσε τη ζωή του. Το 33χρονο θύμα φέρεται να βίαζε το 18χρονο πλέον κορίτσι από την τρυφερή ηλικία των 9 ετών.

Η νεαρή κοπέλα βρήκε τη δύναμη να αποκαλύψει στον πατέρα της, τον Γολγοθά που ζούσε. Βιασμοί και στη συνέχεια εκβιασμοί.

Ο 50χρονος πατέρας και καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, πήρε την καραμπίνα που κατείχε νόμιμα από το σπίτι του στην Αργαλαστή και έφυγε για την Αγριά. Προφασιζόμενος ότι είχε πάθει μηχανική βλάβη με το αμάξι, ο 50χρονος κάλεσε τον 33χρονο άνδρα, ώστε να τον βοηθήσει. Οι δύο άντρες αρχικά λογομάχησαν κι έπειτα ήρθε το τελειωτικό χτύπημα για τον 33χρονο.

Στις 21:00 ακριβώς, ο 50χρονος τηλεφώνησε στο αστυνομικό τμήμα και ομολόγησε την πράξη του. Είπε ότι σκότωσε τον βιαστή της κόρη του και πάει να παραδοθεί.

Ο 50χρονος δράστης είναι πατέρας τριών κοριτσιών από το πρώτο του γάμο. Η μητέρα τους σκοτώθηκε σε ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα. Μεγάλωνε τις κόρες του μόνος του. Με τη δεύτερη σύζυγο, και αδερφή του θύματος, έχουν ένα ακόμα παιδί, σύμφωνα με το Mega.

Τίποτα δεν προμήνυε το τραγικό παιχνίδι της μοίρας, μέχρι τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, στο οποίο διέμενε η κόρη του, τον ενημέρωσε ότι είχαν μείνει απλήρωτα ενοίκια.

Όπως εξομολογήθηκε η κοπέλα, όταν έγινε 12 ετών ο 33χρονος, ξεκίνησε και να βιντεοσκοπεί τις ασελγείς πράξεις του αλλά και να τη φωτογραφίζει σε άσεμνες στάσεις.

Κρατούσε το υλικό με το οποίο στη συνέχεια την εκβίαζε προκειμένου να της αποσπάει χρήματα πότε από περιστασιακά μεροκάματα που έκανε η νεαρή κοπέλα και πότε παίρνοντάς της τα χρήματα του ενοικίου.

Ο 50χρονος δράστης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Τι λέει ο δικηγόρος του
Ο συνήγορος του κατηγορούμενου Μιχάλης Βασιλικός μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και της απαγγελίας της κατηγορίας ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, προχώρησε σε δήλωση στους εκπροσώπους των ΜΜΕ υποστηρίζοντας ότι η ψυχολογική κατάσταση του πελάτη είναι παρά πολύ άσχημη, διότι, τώρα και με την πάροδο αρκετών ωρών έχει συνειδητοποιήσει το αναπόδραστο των γεγονότων. Ο 50χρονος έχει συνειδητοποιήσει ότι ένας άνθρωπος, ανεξάρτητα από το αν το βάρυναν ή όχι κάποιες εγκληματικές πράξεις, έχασε τη ζωή του και ότι ίσως θα έπρεπε να χειριστεί το θέμα διαφορετικά, αν του το είχε επιτρέψει η ψυχική κατάσταση στην οποία βρέθηκε.

«Από την αρχή ήταν πολύ άσχημη η ψυχολογική του κατάσταση, όταν πληροφορήθηκε ορισμένα περιστατικά που αφορούσαν την κόρη του και αφορούν προσωπικά δεδομένα, “έπεσε από τα σύννεφα” διότι με τον θανόντα είχε συγγενική σχέση και του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη, με αποτέλεσμα να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στο σπίτι του, ένιωθε πάρα πολύ άσχημα, είχε έντονα αισθήματα οργής, θλίψης και στενοχώριας, τα οποία προφανώς οδήγησαν σε ότι έγινε στη συνέχεια. Ο κατηγορούμενος έχει δηλώσει ότι λυπάται που έφτασαν τα πράγματα εκεί, αλλά ήταν η ψυχική του κατάσταση που τον οδήγησε στις πράξεις του», επισήμανε ο κ. Βασιλικός.

Στο πλευρό του 50χρονου στα dικαστήρια του Βόλου βρέθηκαν οι τρεις κόρες του και η αδελφή του με τον σύζυγό της, οι οποίοι ωστόσο δεν θέλησαν να κάνουν καμία δήλωση. Η δεύτερη σύζυγος του 50χρονου και αδελφή του 33χρονου θύματος, σύμφωνα με τον συνήγορο δεν γνώριζε τι είχε συμβεί με το κορίτσι, ενώ σε σχετική ερώτηση αν η 18χρονη είχε μιλήσει στις αδελφές της και όλα όσα είχε περάσει και περνούσε, τόνισε ότι φτάνοντας στα 18 της χρόνια είχε εκμυστηρευτεί κάποια πράγματα, αλλά όχι με λεπτομέρειες.

Τέλος, αναφορικά με την υπερασπιστική γραμμή που ακολουθεί, και αν θα ισχυριστεί ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε, ο κ. Βασιλικός ούτε διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε, παρά αρκέστηκε ότι η υπερασπιστική γραμμή δεν θα εκτεθεί πρωθύστρα της απολογίας του πελάτη του.

«Κανείς δεν θα πει συγχαρητήρια σε αυτόν τον άνθρωπο»
 
«Κανείς δεν θα πει συγχαρητήρια σε αυτόν τον άνθρωπο, κανείς δεν πρέπει παίρνει τον νόμο στα χέρια του, υπάρχει ελληνική αστυνομία και δικαιοσύνη, ζούμε σε μια πολιτισμένη κοινωνία, θα μπορούσε να απευθυνθεί στις αστυνομικές αρχές και να ακολουθηθεί η διαδικασία. Από την στιγμή που η 18χρονη κατέθεσε, ακόμη και τώρα, στην αστυνομία, θα γίνει η διαδικασία μέσω της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, ανάκτηση του υλικού που είχε η κοπέλα στο κινητό της ώστε να αποδειχθούν αυτά που ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα