Βοιωτία: Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τον 17χρονο Ρομά που έπεσε νεκρός από όπλο αστυνομικού

Βοιωτία: Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τον 17χρονο Ρομά που έπεσε νεκρός από όπλο αστυνομικού

Νεαρός Ρομά είναι ο 17χρονος που έπεσε νεκρός από όπλο αστυνομικού, μετά από καταδίωξη, στη Βοιωτία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε νεκρός ο 17χρονος δεν γίνεται αναφορά ούτε σε συμπλοκή ούτε σε προσπάθεια του 17χρονου να αρπάξει το όπλο αστυνομικού, όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες.

Γίνεται λόγος για περιστατικό υψηλού κινδύνου και γνωστοποιείται πως ο εμπλεκόμενος αστυνομικός κρατείται. Για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

 
«Βραδινές ώρες του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου, από περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Αλιάρτου εντοπίστηκε όχημα, στο οποίο επέβαιναν 4 άτομα, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα επί της Επαρχιακής Οδού Λιβαδειάς – Θηβών.

Ο οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης και ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα με σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο.

Λόγω του υψηλού κινδύνου του περιστατικού, ενημερώθηκαν μέσω του Κέντρου Άμεσης Δράσης, να συνδράμουν και επιπλέον δυνάμεις με σκοπό τον εντοπισμό και έλεγχο του οχήματος.

Στη συνέχεια ομάδα Ο.Π.Κ.Ε., που περιπολούσε στην περιοχή, κατάφερε να εντοπίσει το όχημα που διέφευγε τον έλεγχο, στη διασταύρωση Καναβαρίου στην επαρχιακή οδό Λιβαδειάς – Θηβών.

Ο οδηγός ωστόσο και πάλι δεν συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε περαιτέρω ταχύτητα, εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε σε επαρχιακή οδό προς Δόμβραινα Βοιωτίας και στην προσπάθεια του να διαφύγει, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε.

Οι αστυνομικοί της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. προσέγγισαν το όχημα προκειμένου προβούν σε έλεγχο υψηλού κινδύνου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ελεγχόμενος οδηγός τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμό, του οποίου οι συνθήκες τέλεσης ερευνώνται.

Το άτομο μεταφέρθηκε άμεσα στο Γ.Ν. Θηβών όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν θανάσιμα τραυματισμένο.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο εμπλεκόμενος αστυνομικός κρατείται και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα