Η κακοκαιρία Elias «σαρώνει» Βόλο και Καρδίτσα

Η κακοκαιρία Elias «σαρώνει» Βόλο και Καρδίτσα

Η σφοδρή κακοκαιρία Elias ήρθε να σαρώσει ό,τι είχε απομείνει.
Η εικόνα απελπιστική. Για δεύτερη φορά μέσα σε 20 ημέρες οι κάτοικοι του Βόλου βλέπουν την κακοκαιρία να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της.

Η νύχτα ήταν δραματική. Δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους. Τα ορμητικά νερά εισέβαλλαν σε ισόγειες κατοικίες.

Το νερό παρασύρει αυτοκίνητα. Oι ιδιοκτήτες τους τα κοιτούν ανήμποροι.

Κάποιοι μάλιστα αναγκάστηκαν να τα δέσουν ακόμη και στα δένδρα για να μην τα παρασύρουν τα ορμητικά νερά.

Οι βροντές και οι αστραπές ασταμάτητες, με τη νύχτα να γίνεται μέρα στην κυριολεξία.

Πιο σφοδρή είναι η κακοκαιρία Elias από την κακοκαιρία Daniel, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος μέσα από το αυτοκίνητο του έστειλε ένα δραματικό μήνυμα, απευθύνοντας έκκληση στους Βολιώτες.

«Αυτή η καταρρακτώδης βροχή είναι μεγαλύτερη από τις 6 Σεπτεμβρίου. Κόπηκε ο δρόμος στη μέση στην Παιδόπολη της Αγριάς. Πλημμύρες παντού. Αν συνεχίσει έτσι θα σπάσει ο Κραυσίδωνας σε λίγα λεπτά. Σας παρακαλώ, σας εκλιπαρώ αν μένετε σε ισόγεια και σε πρώτους ορόφους, ανεβείτε σε ψηλότερους ορόφους. Αν χρειαστείτε βοήθεια καλέστε στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Δε μπορώ να καταλάβω τι οργή είναι αυτή από τη φύση. Προστατεύσετε τους εαυτούς σας. Η βροχή θα συνεχιστεί όλη νύχτα. Μείνετε ψηλά. Μην κυκλοφορείτε», δήλωσε.

Και ενώ η βροχή επιμένει, ο Κραυσίδωνας έχει υπερχειλίσει με αποτέλεσμα τεράστιες ποσότητες νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης.

Από τα τη μανία του νερού δεν γλίτωσε ούτε το νοσοκομείο του Βόλου.

Σε αρκετές περιοχές η διακοπή ρεύματος παραμένει από χθες αργά το απόγευμα, με τον δήμαρχο Βόλου να επισημαίνει πως το 80% της πόλης είναι βυθισμένη στο σκοτάδι, ενώ με απόφαση ανακοινώθηκε ότι σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Το φως της ημέρας αποκάλυψε το μέγεθος της καταστροφής.

Με σκούπες οι κάτοικοι προσπαθούν να απομακρύνουν τα νερά και τις λάσπες από τις περιουσίες τους.. από τα σπίτια τους από τα καταστήματα τους!

Τόνοι λάσπης έχουν καλύψει τα πάντα. Άνθρωποι σε απόγνωση.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, στάλθηκε νέο μήνυμα του 112, σύμφωνα με το οποίο συνεχίζει να είναι σε ισχύ και σήμερα η απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την πόλη.

Εφιαλτική παραμένει η κατάσταση στον Βόλο, με την κακοκαιρία Elias να χτυπά αλύπητα την περιοχή.
Πλημμύρισαν οι δρόμοι στον Βόλο και η πόλη «πνίγηκε» από το νερό, καθώς υπερχείλισε ο ποταμός Κραυσίδωνας και έχει κατεβάσει τόνους φερτών υλικών.

Πολλά ήταν τα σπίτια που πλημμύρισαν, ειδικά οι ισόγειες κατοικίες, ενώ οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση, καθώς βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται στο νερό.

Το νερό, μάλιστα, ξεπέρασε τα 2-3 μέτρα, σκεπάζοντας τα πάντα.

Αντιμέτωπα και πάλι με την κακοκαιρία τα χωριά στην Καρδίτσα
Δραματική είναι η κατάσταση και στα χωριά της Καρδίτσας, τα οποία χτυπήθηκαν και πάλι από την κακοκαιρία.

Μετά από μήνυμα του 112 εκκενώθηκαν οι οικισμοί Ορφανά, Φύλλο, Αστρίτσα και Αμπελώνες, με τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών να αφήνουν πίσω τους τις περιουσίες τους, τα σπίτια και τα αγροτικά τους μηχανήματα, τα οποία έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα