Χαοτική η κατάσταση στον Βόλο: Απεγκλωβισμοί και πλημμυρισμένα σπίτια. Aπαγόρευση κυκλοφορίας

Χαοτική η κατάσταση στον Βόλο: Απεγκλωβισμοί και πλημμυρισμένα σπίτια. Aπαγόρευση κυκλοφορίας

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της Πυροσβεστικής, την Τετάρτη (27/09), για απεγκλωβισμό πολιτών από σπίτια και αυτοκίνητα στον Βόλο, τα οποία έχουν βουλιάξει από τους ορμητικούς χειμάρρους, εν μέσω της κακοκαιρίας Elias. Μέχρι στιγμής, έχουν διασωθεί 15 άτομα και ανοίγει δημοτικό σχολείο για να τους φιλοξενήσει. Ο ποταμός Κραυσίδωνας που διατρέχει τη συγκεκριμένη θεσσαλική πόλη, έχει υπερχειλίσει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην οδό Βουλγαροκτόνου με το νερό να έχει ανέβει επικίνδυνα και δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν προκειμένου να προσέγγισουν σπίτια και εγκλωβισμένους οδηγούς. 

Μάλιστα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς από την Αγριά και τις Αλυκές, καθώς τα νερά να έχουν φτάσει τους 80 πόντους και στις εν λόγω περιοχές σπεύδουν πυροσβέστες και μέλη της ΕΜΑΚ. Επίσης, πριν από λίγη ώρα, το 199 δέχθηκε κλήση προς βοήθεια από τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ, τα τρία μέλη του οποίου έχουν εγκλωβιστεί από την καταιγίδα. 
Ακόμα, διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές του Βόλου σημειώθηκε εδώ και λίγη ώρα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα magnesianews.gr. Νοικοκυριά στον Βόλο, στη Νέα Ιωνία,σ το Διμήνι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό από τον ΔΕΔΔΗΕ πού εντοπίζεται η βλάβη και πόσο θα διαρκέσει η αποκατάστασή της.

 

Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο
Υπενθυμίζεται ότι, την Τετάρτη (27/09), εστάλη μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας στους κατοίκους του Βόλου, μέσω του 112, για απαγόρευση κυκλοφορίας με εντολή της Αστυνομίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thenewspaper.gr, ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Βόλου στην οποία αναφέρει: «Τα χειρότερα σενάρια για την εξέλιξη της νέας κακοκαιρίας που πλήττει την πόλη μας δυστυχώς επιβεβαιώνονται. Ήδη η Αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία οχημάτων και εμείς απευθύνουμε έκκληση προς τους πολίτες να συνεργάζονται και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Μην μετακινείστε πρωτίστως για τη δική σας ασφάλεια και μετά για να διευκολύνετε το έργο των συνεργείων που δίνουν ένα πραγματικό τιτάνιο αγώνα».

Η έκκληση του Μπέου
Ο δήμαρχος Βόλου βρίσκεται, από το πρωί της Τετάρτης (27/09), επί ποδός σε διάφορα σημεία της πόλης μαζί με συνεργεία. Σε ένα δραματικό του μήνυμα μέσα από το αυτοκίνητο, εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας, απηύθυνε έκκληση στους Βολιώτες.

Χαρακτηριστικά, ο Αχιλλέας Μπέος είπε το εξής στο μήνυμά του: «Αυτή η καταρρακτώδης βροχή είναι μεγαλύτερη από τις 6 Σεπτεμβρίου. Κόπηκε ο δρόμος στη μέση, στην Παιδόπολη της Αγριάς. Πλημμύρες παντού. Αν συνεχίσει έτσι, θα σπάσει ο Κραυσίδωνας σε λίγα λεπτά. Σας παρακαλώ, σας εκλιπαρώ, αν μένετε σε ισόγεια και σε πρώτους ορόφους, ανεβείτε σε ψηλότερους ορόφους. Αν χρειαστείτε βοήθεια, καλέστε στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι οργή είναι αυτή από τη φύση. Προστατεύσετε τους εαυτούς σας. Η βροχή θα συνεχιστεί όλη νύχτα. Μείνετε ψηλά. Μην κυκλοφορείτε».

Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα
Οι ζημιές που έχουν γίνει μέσα σε λίγες ώρες, από το απόγευμα της Τετάρτης (27/09), στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου και στο Πήλιο είναι ανυπολόγιστες, μόλις 20 ημέρες μετά το σφοδρό και φονικό κύμα κακοκαιρίας Daniel.

Μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thenewspaper.gr, οι μετεωρολόγοι δηλώνουν εξαιρετικά ανήσυχοι για ακόμα μία φορά για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και προειδοποιούν για μεγαλύτερη ένταση του φαινομένου τις νυχτερινές ώρες, ενώ μεγάλη ποσότητα νερού θα πέσει και μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (28/09).

Συναγερμός Meteo για νέες καταιγίδες στη Θεσσαλία
Επισημαίνεται ότι, την Πέμπτη (28/09), βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη νοτιοανατολική Θεσσαλία, στην κεντρική και βόρεια Εύβοια, στην κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στις Σποράδες. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν, επίσης, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και - πρόσκαιρα - σε τμήματα των Δωδεκανήσων και του βορείου Αιγαίου. Τα φαινόμενα που θα είναι τοπικά ισχυρά, το βράδυ θα εξασθενήσουν. Μετά το μεσημέρι, βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν - κατά τόπους - στα Επτάνησα, στα δυτικά ηπειρωτικά και στη βόρεια Ελλάδα.

Ειδικά, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για την περιοχή της Θεσσαλίας αναμένονται βροχές και καταιγίδες, με ισχυρά φαινόμενα στη Μαγνησία.

 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 27-28, στην Ήπειρο από 17 έως 28, στη Θεσσαλία από 15 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 24-27, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 27 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 17 έως 26-28.

Ακόμα, στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 5-6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 25-26 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, στη Θεσσαλονίκη αναμένονται - κατά περιόδους - αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα