Blue Horizon: Αυτός είναι ο Αντώνης Καρυώτης πού έριξαν από τον καταπέλτη τα μέλη του πληρώματος

Blue Horizon: Αυτός είναι ο Αντώνης Καρυώτης πού έριξαν από τον καταπέλτη τα μέλη του πληρώματος

Ο άτυχος νεαρός ζούσε στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι με τις δύο του αδελφές ενώ πρόσφατα είχε χάσει την μητέρα του. 

Αυτός είναι ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης που βρήκε τραγικό θάνατο χθες το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά όταν το πλήρωμα από το πλοίο Blue Horizon τον πέταξε από τον καταπέλτη στη θάλασσα και τον άφησε να πνιγεί. Πρόκειται για έναν άνθρωπο σκληρό βιοπαλαιστή, γνωστό στην τοπική κοινωνία ο οποίος ζούσε με τις δύο αδερφές στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι.

 Παιδί από φτωχή οικογένεια, πριν από λίγο καιρό είχε χάσει την μητέρα του και κάτοικοι της περιοχής λένε στο newsit.gr λένε ότι ο άτυχος άνδρας δούλευε μεροκάματο προκειμένου να συντηρήσει την οικογένειά του. Μάλιστα αρκετές φορές ερχόταν στην Αθήνα και ήταν γνωστός στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο άτυχος νεαρός ζούσε στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι με τις δύο του αδελφές ενώ πρόσφατα είχε χάσει την μητέρα του.

Νωρίτερα μίλησε στο newsit.gr και ο αδερφός του Νίκος ο οποίος περιέγραψε πως έμαθε τα τραγικά νέα αλλά και ότι άλλο ένα από τα αδέρφια τους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς δεν άντεξε όταν πληροφορήθηκε το χαμό του Αντώνη.

Η κοινωνία του Αγίου Νικολάου Λασιθίου θρηνεί για τον βίαιο χαμό του 36χρονου Αντώνη, που δεν επέστρεψε από τον Πειραιά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, παρά την προσπάθεια του να μην χάσει το πλοίο Blue Horizon.


Κάτοικος Αγίου Νικολάου, περιγράφει τον Αντώνη:

Ο Αντώνης Κ. έζησε 36 δύσκολα χρόνια στις εργατικές κατοικίες στον Άγιο Νικόλαο μαζί με τη μητέρα του και τα δυο του αδέρφια…Χωρίς δουλειά,  βοηθούσε όποιον του το ζητούσε με αντάλλαγμα ένα χαρτζιλίκι ή λίγα τρόφιμα για το σπίτι…

Χωρίς άλλα εισοδήματα από τη μέρα που έχασε τη μητέρα του σε μια ζωή που για τους περισσότερους θα φάνταζε σωστός Γολγοθάς, ο ίδιος συνέχισε να καβαλάει το ποδήλατο του και να παλεύει για μια χούφτα ευρώ ή λίγες μπουκιές φαγητό πάντα με ένα ανεξήγητο πολλές φορές χαμόγελο…

Σε έναν κόσμο σκληρό που απορρίπτει εύκολα περιθωριοποιεί και πολλές φορές στιγματίζει το διαφορετικό πλήρωσε με τη ζωή του μια αργοπορία να επιβιβαστεί στο καταραμένο εκείνο πλοίο χθες το βράδυ στον Πειραιά…Ο Αντώνης δεν ήταν κάποιος που μάλωνε, ίσως να νόμιζε πως επρόκειτο για κάποιο αστείο, μια κακόγουστη φάρσα…Μέχρι που βρέθηκε στο κενό…Ίσως και να χαμογελούσε ακόμα και την ώρα που αποχαιρετούσε τον σκληρό και άδικο κόσμο μας…»

Ο αδικοχαμένος νεαρός πνίγηκε αβοήθητος και η οργή για τους δικούς του ανθρώπους εναλλάσσεται με την πίκρα, τη θλίψη και την απόγνωση.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε αδερφός του στο άκουσμα της τραγικής είδησης ενώ με σπαρακτικά λόγια μίλησε έτερος αδερφός, αφού ο 36χρονος προερχόταν από πολυμελή οικογένεια 10 μελών.

«Τον αγαπούσε όλος ο κόσμος, όλος ο Άγιος Νικόλαος και αυτό δεν είναι υπερβολή. Ρωτήστε όποιον θέλετε για τον αδερφό μου» είπε και συνέχισε: «ο αδερφός μου ήταν ένα παιδί που βοηθούσε τους πάντες. Δεν είχε σταθερη δουλειά, δεν είχε μάθει κάποια τέχνη, δεν είχε σπουδάσει, αλλά αγαπούσε τους πάντες και τους βοηθούσε».

Ο ίδιος ενημερώθηκε στις 03:00 τα ξημερώματα για το απίστευτο περιστατικό από έναν λιμενικό στον Άγιο Νικόλαο. «Δεν ξέρουμε κάτι άλλο περιμένουμε κι εμείς ενημέρωση» ήταν τα λόγια της αναγγελίας θανάτου.

Πηγή: newsit.gr

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στη χώρα το αδιανόητα βίαιο συμβάν που εκτυλίχθηκε στο λιμάνι του Πειραιά και προκάλεσε τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου, 36 ετών.
Είναι το ντοκουμέντο της φρίκης. Σοκ και αποτροπιασμός.

Ο 36χρονος τρέχει να επιβιβαστεί στο πλοίο Blue Horizon της Attica Group που αναχωρεί για το Ηράκλειο της Κρήτης. Η ώρα είναι 21:00 το βράδυ. Ο καταπέλτης του πλοίου δεν έχει σηκωθεί ακόμη.

Ο 36χρονος πατά πάνω στο πλοίο όταν μέλη του πληρώματος αρχίζουν να διαπληκτίζονται μαζί του. Στη συνέχεια τον σπρώχνουν στη θάλασσα την ώρα που ο καταπέλτης ανεβαίνει και οι μηχανές του πλοίου λειτουργούν κανονικά.

Ο 36χρονος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πνίγεται αβοήθητος Στην αρχή φαίνεται να επιπλέει, ωστόσο οι ισχυροί στροβιλισμοί του νερού που προκαλεί η προπέλα τον σκεπάζουν και κυριολεκτικά τον εξαφανίζουν.

Επιβάτες του πλοίου κατέγραψαν τη δολοφονία με τα κινητά τους τηλέφωνα. Άρχισαν να φωνάζουν. Επικρατούσε πανικός.

Το πλοίο συνέχισε ανενόχλητο το ταξίδι σα να μην είχε συμβεί το παραμικρό. Δεν στήθηκε καμία επιχείρηση διάσωσης.

Τα μέλη του πληρώματος που έριξαν στη θάλασσα τον άτυχο άνδρα με καταγωγή από τον Άγιο Νικόλαο που είχε εκδώσει εισιτήριο, δεν έκαναν την παραμικρή ενέργεια για να τον διασώσουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες επιβατών του πλοίου, από τα μεγάφωνα ανακοινώθηκε ότι θα υπάρχει «καθυστέρηση που δεν οφείλεται στην εταιρεία».

Το πλοίο αναχώρησε κανονικά για το Ηράκλειο και γύρισε πίσω στον Πειραιά, μόνο μετά από εισαγγελική εντολή.

Εκεί, όπως φαίνεται και στα πλάνα, ο καπετάνιος , ο ύπαρχος, ο λοστρόμος και ο αξιωματικός καταστρώματος συλλαμβάνονται για ανθρωποκτονία από κοινού.

Περαιτέρω ερωτήματα που τίθενται από αυτό το έγκλημα αφορούν στη συνολική πολιτική της ακτοπλοϊκής εταιρείας. Ενημερώθηκε ο καπετάνιος ότι άνθρωπος ρίχτηκε στη θάλασσα και ξεκίνησε τις μηχανές για να φύγει το πλοίο; Υπάρχει πρωτόκολλο διάσωσης ανθρώπου αν βρεθεί στη θάλασσα;

Επίσης, ερωτήματα υπάρχουν για τη στάση του Λιμενικού. Υπήρχαν λιμενικές αρχές στο σημείο που αντίκρισαν τι συνέβη; Από τα βίντεο που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα δεν φαίνεται να υπήρχε παρουσία του Λιμενικού την ώρα του συμβάντος και σίγουρα δεν ενήργησε για να σώσει τον 36χρονο.

Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται τα 4 μέλη του πληρώματος
Για ανθρωποκτονία από κοινού και για παραβίαση σχετικών άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, κατηγορούνται οι 4 ναυτικοί του Blue Horizon που έχουν συλληφθεί μετά τα βίντεο που δείχνουν μέλη του πληρώματος να πετούν από τον καταπέλτη στη θάλασσα τον 36χρονο που ήθελε να επιβιβαστεί στο πλοίο, με αποτέλεσμα εκείνος να χάσει με τραγικό τρόπο τη ζωή του στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι κατηγορούμενοι, καπετάνιος, ύπαρχος, λοστρόμος και αξιωματικός καταστρώματος θα απολογηθούν στην εισαγγελία σήμερα το μεσημέρι, κι ενώ ακόμη δεν έχουν απαντηθεί κρίσιμα ερωτήματα για το «έγκλημα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα