Κακοκαιρία Daniel: Πληροφορίες για αγνοούμενους στη Μαγνησία - Νέο μήνυμα από το 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας

Κακοκαιρία Daniel: Πληροφορίες για αγνοούμενους στη Μαγνησία - Νέο μήνυμα από το 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας

Αγωνία για συνολικά πέντε αγνοούμενους στη Μαγνησία, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας Daniel.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αγνοούμενοι λόγω της κακοκαιρίας Daniel ανέρχονται τελικά στους πέντε, ενώ το μεσημέρι ένας κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του.

Τα τέσσερα άτομα αγνοούνται στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου, ενώ από το μεσημέρι αγνοείται ακόμα ένας άνδρας στον Βόλο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

 
 Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, αυτό δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν από τις Αρχές, ενώ επισήμανε ότι σε όλη τη Μαγνησία ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Νέο μήνυμα από το 112 - Απαγόρευση κυκλοφορίας
Πριν λίγο νέο μήνυμα από το 112 εστάλη σε όλη την περιοχή της Μαγνησίας και υπενθυμίζει την απαγόρευση κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα, πλην των ειδικών της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Σε ολόκληρη την περιοχή του Βόλου δεν κινείται κανένα όχημα, καθώς τα νερά έχουν καταλάβει τα πάντα και έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους δρόμους, ειδικά στην περιοχή του Πηλίου, όπου οδοστρώματα έχουν υποχωρήσει και ολόκληροι δρόμοι έχουν καταστραφεί εντελώς από τη μανία του νερού.

«Πιθανώς η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στην Ελλάδα»
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την εξέλιξη της καταστροφικής κακοκαιρίας Daniel που πλήττει τη χώρα από το πρωί.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι πιθανώς είναι η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα καθώς εκτιμούν ότι έπεσε πολύ περισσότερο νερό από αυτό κατά την κακοκαιρία Ιανός.

Υποστηρίζουν ότι το πιο ακραίο φαινόμενο συνέβη στην περιοχή της Μαγνησίας από πλευράς ύψους βροχής σε ένα 24ωρο και πως συνήθως τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κικίλιας ζήτησε «ιδιαίτερη προσοχή από όλους και καμία μετακίνηση» και προσέθεσε ότι «οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Αστυνομίας καθότι το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη».

«Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους πρόκειται για το πιο ακραίο φαινόμενο σε ότι αφορά το μέγιστο ύψος βροχής σε ένα 24ωρο, από τότε που κρατούνται αρχεία στη χώρα. Στη Ζαγορά Πηλίου μέχρι τις 3 το μεσημέρι το ύψος βροχής είχε ανέβει στα 645 χιλιοστά» ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα