Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο ειδικός φρουρός που πυροβόλησε τον ληστή τράπεζας στον Κολωνό

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο ειδικός φρουρός που πυροβόλησε τον ληστή τράπεζας στον Κολωνό

Eλεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο ειδικός φρουρός, που πυροβόλησε τον ληστή τράπεζας στον Κολωνό.

Το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής
Υπενθυμίζεται πως το πρωί της περασμένης Τρίτης, ο 38χρονος δράστης αλβανικής καταγωγής προκάλεσε πανικό όταν εισέβαλε ξαφνικά στην τράπεζα και υπό την απειλή μαχαιριού κατάφερε να αποσπάσει ένα χρηματικό ποσό κοντά στα 4.000 ευρώ. Αμέσως μετά, άρχισε να απομακρύνεται.

Φεύγοντας, ωστόσο, ο υπάλληλος της τράπεζας στην οδό Αχιλλέως πρόλαβε και πάτησε το μπουτόν συναγερμού και ενημέρωσε την Άμεση Δράση για τη ληστεία που έχει γίνει. Στο σημείο έτυχε να βρίσκεται ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, που μαζί με τον διευθυντή της τράπεζας ξεκίνησαν να καταδιώκουν τον δράστη με τα πόδια, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Στη συμβολή της Λένορμαν με την οδό Παλαμηδίου, οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που έφτασαν άμεσα μετά το σήμα που έλαβαν κατάφεραν να εντοπίσουν τον 38χρονο. Όπως προκύπτει και από αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί του ζητούν να σταματήσει και παραδοθεί. Εκείνος ωστόσο προτάσσει το μαχαίρι, κλωτσάει το περιπολικό και στη συνέχεια κινείται εναντίον αστυνομικού, με τον ειδικό φρουρό να ανοίγει πυρ εναντίον του και να τον τραυματίζει.

ΕΛΑΣ: "Ο αστυνομικός ήταν σε άμυνα"
Με ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ υποστηρίζει ότι ο αστυνομικός, μαζί με ακόμα έναν συνάδελφό του, δέχθηκαν επίθεση και βρίσκονταν σε άμυνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Πρωινές ώρες σήμερα, σε κατάστημα Τράπεζας στην περιοχή της Ομονοίας, ενεργοποιήθηκε από υπάλληλο της Τράπεζας το κουμπί πανικού για εν εξελίξει ληστεία.

Αστυνομικός, ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, έξωθεν του καταστήματος την ώρα της ληστείας και από κοινού με τον διευθυντή ασφαλείας της τράπεζας, ακολούθησαν πεζοί τον δράστη, ο οποίος εξήλθε του καταστήματος έχοντας αφαιρέσει χρηματικό ποσό, ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Άμεσα κατέφθασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς και περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Ο δράστης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε χρηματικό ποσό, αποπειράθηκε με αιχμηρό αντικείμενο να τραυματίσει δύο αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων έκανε, αμυνόμενος, χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού, τραυματίζοντας τον δράστη.

Από το σημείο διερχόταν ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς για να παραλάβει τον δράστη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας".

Υπενθυμίζεται ότι η ληστεία έγινε με την απειλή μαχαιριού στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Αχιλλέως 19 στην περιοχή της Ομόνοιας και το αιματηρό επεισόδιο σε μικρή απόσταση από το σημείο στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Παλαμηδίου.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα