Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Κέρκυρα και Αίγιο: Βελτιωμένη εικόνα - Αγώνας να περιοριστούν οι αναζωπυρώσεις

Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Κέρκυρα και Αίγιο: Βελτιωμένη εικόνα - Αγώνας να περιοριστούν οι αναζωπυρώσεις

Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα. 

Η εικόνα στα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Κέρκυρα είναι καλύτερη, μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων κατά τη διάρκεια της νύχτας να μην περάσει η φωτιά μέσα στους οικισμούς. Καθοριστική είναι και η συμβολή των εναέριων μέσων.

Επιστρέφουν σταδιακά στα ξενοδοχεία τους με ιδιωτικά λεωφορεία οι περίπου 2.000 τουρίστες, οι οποίοι χθες το βράδυ απομακρύνθηκαν από τις περιοχές Καλάμι, Νησάκι και Μπαρμπάτι και μεταφέρθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, υπάρχει μικρή αναζωπύρωση στην περιοχή της Παλιάς Περίθειας, εκεί όπου είχε εκδηλωθεί αρχικά η φωτιά, ενώ σε όλα τα άλλα μέτωπα πυροσβέστες, αστυνομικοί, εθελοντές και κάτοικοι με ό,τι μέσο διαθέτουν κρατούν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια.

Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον των βρετανικών μέσων ενημέρωσης για την εξέλιξη της πυρκαγιάς, καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκονται πολλές ιδιοκτησίες Άγγλων.

 Φωτιά στο Αίγιο

Για την δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες, στη βορειοανατολική πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας πλησίον του οικισμού Δερβενάκι, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, είπε ότι εξελίχθηκε ανατολικότερα προς τους οικισμούς Τράπεζα και Κάστρο οι οποίοι και εκκενώθηκαν μετά από μήνυμα που εκδόθηκε από το 112.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι στην πυρκαγιά επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ τα 3 ελικόπτερα και τα 4 αεροσκάφη, που έχουν διατεθεί, επιχειρούν περιοδικά από το πρώτο φως.

Επιπρόσθετα ο κ. Βαθρακογιάννης τόνισε ότι τα εναέρια μέσα αντιμετώπισαν δυσκολίες στην προσέγγισή τους λόγω των καπνών που έχουν καλύψει την περιοχή, αλλά αυτή τη στιγμή η κατάσταση έχει βελτιωθεί και πραγματοποιούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τις ρίψεις νερού.

«Οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες. Η προσοχή όλων μας είναι απαραίτητη», υπογράμμισε ο πύραρχος, προσθέτοντας ότι χθες συνελήφθη από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγαλόπολης, ένας άνδρας που έθεσε φωτιά σε υπολείμματα καλλιεργειών.

Τέλος, σημείωσε ότι «έχει ανακοινωθεί ότι, και για σήμερα, Δευτέρα, ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι ακραίος σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Υπενθυμίζουμε ότι, όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα