Κάηκε το σπίτι μας, δεν έχω τα φάρμακά μου, μείναμε στο δρόμο

Κάηκε το σπίτι μας, δεν έχω τα φάρμακά μου, μείναμε στο δρόμο

Εκτός ελέγχου μαίνονται οι πυρκαγιές σε Αττική, Βοιωτία και Κορινθία, με τους ανέμους να εξαπλώνουν με τρομακτική ταχύτητα τον πύρινο εφιάλτη σε έκταση εκατοντάδων χιλιομέτρων. Η μάχη με τις φλόγες προβλέπεται ολονύχτια εν μέσω διαρκών αναζωπυρώσεων. 

Σε όλα τα μέτωπα, από τον Νέο Κουβαρά έως το Λουτράκι και τα Δερβενοχώρια, εθελοντές και κάτοικοι προσπαθούν με τις δικές τους δυνάμεις να ανακόψουν την πύρινα λαίλαπα. Με αυτοθυσία, κρατώντας λάστιχα, κλαδιά και ό,τι άλλο έχουν στη διάθεσή τους προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους ή και τα σπίτια των γειτόνων τους. Πρώτο μέλημα όλων να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές, να διασφαλιστεί ότι δεν έχει παγιδευτεί κάποιο άτομο σε κατοικία, που απειλείται.

Αποκαρδιωτική είναι η κατάσταση στο Λουτράκι, όπου σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες. Για πολλούς ήταν μόνιμες και όχι εξοχικές κατοικίες, κάτι που σημαίνει ότι έχασαν τα πάντα. «Είμαι 22 χρόνια στην περιοχή. Κάηκε το σπίτι μου. Δεν έχουμε τίποτα, δεν έχω τα φάρμακά μου, μείναμε στον δρόμο» δήλωσε ο κ. Παναγιώτης στην κάμερα της ΕΡΤ. «Κλαίμε μόνο που τα βλέπουμε». 
 
Μάχη σπίτι – σπίτι δίνουν οι κάτοικοι στη Σαρωνίδα. Η φωτιά μπήκε στις αυλές των σπιτιών. 
 
Δραματικές ώρες και για τους κατοίκους στο Λαγονήσι. Στην οδό Καλαμάτας κάτοικοι προσπαθούσαν με τα λάστιχα στα χέρια να προστατεύσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα