Φωτιά στην Αττική: Μάχη με τις φλόγες σε Κουβαρά, Ανάβυσσο, Λαγονήσι και Λουτράκι - Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί

Φωτιά στην Αττική: Μάχη με τις φλόγες σε Κουβαρά, Ανάβυσσο, Λαγονήσι και Λουτράκι - Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η περιοχή κάτω από το Πάνειον Όρος, στον Κουβαρά. Από εκεί, η φωτιά πέρασε στους οικισμούς Μελισσουργούς και Φέριζα, έκαψε σπίτια στη Σαρωνίδα και απειλεί πλέον την Ανάβυσσο και το Λαγονήσι.

Η φωτιά που ξεκίνησε από τον Κουβαρά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι ισχύος επτά μποφόρ. Έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για τις περιοχές Λαγονήσι, Ανάβυσσος και Σαρωνίδα ενώ νωρίτερα είχαν εκκενωθεί οι οικισμοί Πέτα, Μελισσουργός και Ταμπουργιά. Η φωτιά έχει φτάσει και στη Σαρωνίδα στην περιοχή Πανόραμα όπου καίγονται σπίτια.

 Οι φλόγες έχουν κάψει μέχρι τώρα χιλιάδες στρέμματα σε αυτές τις περιοχές ενώ έχουν παραδοθεί στην πύρινη λαίλαπα  σπίτια και αυτοκίνητα. 

Οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 να εκκενώσουν προληπτικά τις κατοικίες τους. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 6 και 7 μποφόρ που σπρώχνουν τις φλόγες προς τις κατοικημένες περιοχές και δυσχεραίνουν το έργο των εναερίων μέσων.

Παράλληλα εκκενώνεται ο ιππικός όμιλος στην Ανάβυσσο και το έργο είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς τα άλογα είναι τρομοκρατημένα.

Αναζωπύρωση της φωτιάς στη Σαρωνίδα - Έκκληση για εναέρια μέσα

Διεκόπη εκ νέου η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου

Η Αστυνομία, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, προχώρησε, και πάλι σε διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνιου.

Ειδικότερα η κυκλοφορία έχει διακοπεί στους εξής δρόμους:

-Στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Καλυβίων στο ρεύμα προς Σούνιο.
-Στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Σαρωνίδας στο ρεύμα προς Αθήνα.

-Στην επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου από Κερατέα προς Ανάβυσσο.

Φωτιά στο Λουτράκι: Προσπάθεια να μην περάσει την παλαιά εθνική οδό προς τα διυλιστήρια - Ενισχύσεις από Ήπειρο, Στερεά και Πελοπόννησο

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στην Καλλιθέα Λουτρακίου, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσκολεύουν το έργο των δυνάμεων που επιχειρούν στο έδαφος και από αέρος. Από τη φωτιά κάηκαν σπίτια στο Άνω Καρβουνάρι.

 Πλέον οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να μην περάσει η πυρκαγιά στο Καλαμάκι καθώς η περιοχή βρίσκεται πολύ κοντά στα διυλιστήρια της περιοχής, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν με κλιμάκια από την Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Οι κάτοικοι της περιοχής δίνουν αγωνιώδεις προσπάθειες με την Πυροσβεστική προκειμένου να μην αφήσουν τις φλόγες να περάσουν από την εθνική οδό στην παλαιά εθνική οδό και από εκεί στον οικισμό.

 Οι καπνοί στην περιοχή έχουν δημιουργήσει μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

 Με εντολή του Λιμενάρχη Κορίνθου, όλα τα πλωτά σκάφη του Λιμεναρχείου Κορίνθου και Κιάτου, καθώς και ιδιωτικά σκάφη, βρίσκονται στην θαλάσσια περιοχή του Καλαμακίου, για ενδεχόμενη συνδρομή σε επιχείρηση κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά καίει πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ενώ νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης των περιοχών Καλλιθέα, Πευκιάς και Ειρήνη.

Επίσης, μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους των περιοχών Καλαμάκι Ισθμίων και Παράδεισος ώστε να εκκενώσουν τους οικισμούς τους λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 Παράλληλα, εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις όπου φιλοξενούνται 800 παιδιά. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο κλειστό γυμναστήριο του Λουτρακίου, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης.

 Στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέρθηκαν με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από την εντολή εκκένωσης που δόθηκε, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Καλλιθέα.

Η πυρκαγιά κατευθύνθηκε απειλητικά προς Άγιο Χαράλαμπο με μεγάλη ταχύτητα, προκαλώντας υλικές ζημιές. Οι πυροσβέστες σε αρκετές περιπτώσεις απεγκλώβισαν κατοίκους και τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο.

 Επί τόπου βρίσκονται 135 πυροσβέστες και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 50 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν οκτώ αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Στην περιοχή επιχειρούν ακόμη 44 αστυνομικοί με 20 οχήματα. Από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμεων διατέθηκαν δύο αεροσκάφη CL-215, δύο ελικόπτερα Chinook, δύο προωθητές γαιών καθώς και μια ομάδα «Δευκαλίων» 11 ατόμων.

 Άνοιξε η Εθνική Αθηνών – Κορίνθου

 Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στο Λουτράκι, η Αστυνομία είχε νωρίτερα προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε κοντινές περιοχές.

Συγκεκριμένα, διεκόπη η κυκλοφορία στην νέα αλλά και την παλαιά Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με νέα ενημέρωση, η Εθνική Αθηνών – Κορίνθου άνοιξε και στα δύο ρεύματα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα