Κως: Στο νησί η μητέρα της αγνοούμενης Αναστάζια μαζί με ομάδα ντετέκτιβ

Κως: Στο νησί η μητέρα της αγνοούμενης Αναστάζια μαζί με ομάδα ντετέκτιβ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται στην Κω οι έρευνες για τον εντοπισμό της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα από την Πολωνία, που αγνοείται από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 12 Ιουνίου.

Κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και εθελοντές, με drone και εκπαιδευμένους σκύλους, «χτενίζουν» την περιοχή στην οποία εντοπίστηκε για τελευταία φορά η 27χρονη, ενώ κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται από το Σάββατο στο νησί.

Ο σύντροφος της 27χρονης, που δήλωσε την εξαφάνισή της την Τρίτη 13 Ιουνίου, γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook πως φτάνει σήμερα στην Κω από την Πολωνία η μητέρα της 27χρονης μαζί με ομάδα ντετέκτιβ.

«Αύριο (σ.σ. σήμερα, Κυριακή) με την μαμά της Αναστάζια και μια ομάδα ντετέκτιβ θα ψάξουμε την Αναστάζια. Αν θέλει κάποιος να μας βοηθήσει να την ψάξουμε ή γνωρίζει ανθρώπους που θα μας βοηθήσουν στην αναζήτηση, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας. Κάθε ώρα μετρά!!!!!!!! Παρακαλώ κοινοποιήστε όπου μπορείτε», έγραψε.

Στο μεταξύ χθες εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο το κινητό της τηλέφωνο, κοντά στο σημείο που εξέπεμψε σήμα για τελευταία φορά, ωστόσο οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό της δεν ευοδώθηκαν.

Μάλιστα, οι Αρχές διαπίστωσαν πως από το κινητό έλειπε η κάρτα sim που θα μπορούσε να βοηθήσει τις έρευνες.

Όπως όλα δείχνουν, όποιος εμπλέκεται στην εξαφάνισης της 27χρονης θεώρησε πως βγάζοντας την κάρτα θα εξαφάνιζε και τα ίχνη της. Όμως, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., τα στίγματα του κινητού της αγνοούμενης έχουν καταγραφεί από τον δορυφόρο και ως εκ τούτου μπορούν να ανασυρθούν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να καταγραφούν τα σημεία όπου βρέθηκε πριν εξαφανιστεί.

Ίδια διαδικασία αναμένεται θα ακολουθηθεί και και με το κινητό του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού, που κρατείται ως βασικός ύποπτος, αλλά και με το κινητό του συγκατοίκου του, πακιστανικής υπηκοότητας.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σπίτι του 32χρονου βρέθηκαν ξανθές τρίχες.

Οι Αρχές πήραν δείγμα DNA από τα γεννητικά όργανα και τα νύχια του 32χρονου, που φέρει ίχνη πάλης σε σημεία του σώματός του.

Το υλικό από πέντε κάμερες ασφαλείας διαφορετικών σημείων, που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, μαρτυρά τη μοιραία διαδρομή της Αναστάζια. Η 27χρονη ψωνίζει από μίνι μάρκετ που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο που εργαζόταν. Κρατώντας ένα κουτάκι μπύρας βγαίνει από το κατάστημα. Κάθεται σε ένα πεζούλι και πίνει.

Την ίδια στιγμή με την 27χρονη στο μίνι μάρκετ είναι και ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές. Όταν τη βλέπει την πλησιάζει και αρχίζει να της μιλά, ενώ έρχονται και άλλοι αλλοδαποί. Στο τέλος του βίντεο η 27χρονη με τον 32χρονο ανεβαίνουν σε ένα μηχανάκι και φεύγουν με κατεύθυνση προς το δρόμο που οδηγεί στο σπίτι του.  

Τον «καίει» η μαρτυρία της γειτόνισσάς του

Την ίδια ώρα, σημαντική είναι η μαρτυρία της γειτόνισσας του Μπαγκλαντεσιανού, η οποία ανέφερε πως ο 32χρονος, που ζούσε τα τελευταία χρόνια στο νησί και εργαζόταν περιστασιακά, καθαρίζοντας κήπους και βοηθώντας γεωργούς, ήταν τους τελευταίους μήνες άνεργος.

Το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, η εν λόγω γυναίκα υποστήριξε πως είδε τον 32χρονο να τρέχει μπροστά από το σπίτι της, με λερωμένα ρούχα από χόρτα και στάχια. Όπως είπε, φαινόταν να βρίσκεται σε πανικό και την προσπέρασε χωρίς να της μιλήσει. Λίγη ώρα αργότερα, ο 32χρονος άρχισε να αναζητά τον άνδρα της για να τον βοηθήσει να βγάλει εισιτήριο για την Ιταλία.

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα