Ναυάγιο στην Πύλο: Πληροφορίες για σύλληψη έξι διακινητών - Ανάμεσά τους και ο κυβερνήτης

Ναυάγιο στην Πύλο: Πληροφορίες για σύλληψη έξι διακινητών - Ανάμεσά τους και ο κυβερνήτης

Στην σύλληψη έξι διακινητών, οι οποίοι φαίνεται ότι βρίσκονται ανάμεσα στους 104 διασωθέντες από το ναυάγιο στην Πύλο, προχώρησαν οι αρχές.

Αυτήν την πληροφορία μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης (15/6), επικαλούμενο πηγές από το Λιμενικό, το Open. 
Ένας από αυτούς είναι και ο κυβερνήτης, ο οποίος μιλούσε άπταιστα αγγλικά και επικοινωνούσε με το Λιμενικό Σώμα για πάνω από 10 ώρες. 
Σημειώνεται πως 78 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για εκατοντάδες άτομα πάνω στο πλοίο. 

Συνεχίζονται οι έρευνες ανοιχτά της Πύλου
Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου, οι οποίες συνεχίστηκαν και κατά την διάρκεια της νύχτας.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 104 άνθρωποι.

Σημειώνεται ότι όσοι έχουν διασωθεί είναι μόνο άντρες, ηλικίας 16-40 ετών ενώ τα προβλήματα που αντιμετώπισαν ήταν κυρίως υποθερμία, λιποθυμικά επεισόδια, υπογλυκαιμικά επεισόδια αλλά και πνευμονίες.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην περιοχή επιχειρούν ιδίως 6 παραπλέοντα σκάφη και ναυαγοσωστικό του Λιμενικού.

Έχουν ενεργοποιηθεί το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών και η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών, κατόπιν αιτήματος του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου.

 Η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών θα συλλέξει δείγματα DNA από τους νεκρούς και από τους επιζώντες για την ταυτοποίηση.

Κλιμάκια της αστυνομίας, του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής, του στρατού, του δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας βρίσκονται στο λιμάνι της Καλαμάτας και συμμετέχουν στις επιχειρήσεις.

Σε χώρο μπροστά στο λιμάνι στήθηκαν σκηνές από οργανώσεις αρωγής, όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Διασωθέντες μεταφέρθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις αποθήκες του λιμανιού της πόλης, όπου τους παρέχονται φαγητό, κουβέρτες και άλλα είδη.

Πιθανόν σήμερα θα μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας.

Αναζητούν τους συγγενείς τους
Αγωνιώδεις είναι οι εκκλήσεις συγγενών, κάποιοι από τους οποίους έχουν φτάσει στο Λιμάνι της Καλαμάτας, αναζητώντας άτομα που επέβαιναν στο αλιευτικό πλοίο.

Ο Μάλεκ από τη Συρία που εδώ και 6 χρόνια ζει στη Γερμανία σήμερα το πρωί κατέφτασε στο λιμάνι της Καλαμάτας αναζητώντας τον 18χρονο αδερφό του Μοχάμεντ. Έχουν να μιλήσουν εδώ και 6 μέρες και το μόνο που γνώριζε είναι ότι είχε ξεκινήσει από τη Συρία για να πάει Ιταλία.

Τον ανιψιό του αναζητά και ο Μάριος από τη Συρία που ζει στην Κύπρο. Όπως είπε, ο ανιψιός του επέβαινε στο αλιευτικό πλοίο που ξεκίνησε από την Λιβύη και ήθελε να φτάσει στην Ιταλία. Δεν βρίσκεται στους διασωθέντες που έχουν φτάσει στο Λιμάνι της Καλαμάτας, ούτε σε κάποιο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα