Κως: Την περιμέναμε για να σβήσουμε μια τούρτα, η οποία δεν έσβησε ποτέ – Συγκλονίζει η νύφη της 63χρονης

Κως: Την περιμέναμε για να σβήσουμε μια τούρτα, η οποία δεν έσβησε ποτέ – Συγκλονίζει η νύφη της 63χρονης

Συγκλονίζει η νύφη της 63χρονης γυναίκας στην Κω, που άφησε την τελευταία της πνοή σε καρότσα αγροτικού οχήματος. «Την περιμέναμε για να σβήσουμε μια τούρτα, η οποία τούρτα δεν έσβησε ποτέ», λέει, μεταξύ άλλων, η Ανθούλα Κάσιου στην εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» στο ΟΡΕΝ, με τον Μάνο Νιφλή και την Χρύσα Φώσκολου.

 
Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή 4 Ιουνίου, με την γυναίκα να μεταφέρεται στο νοσοκομείο σε καρότσα αγροτικού, καθώς το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού βρισκόταν σε άλλο περιστατικό.

Η νύφη της περιγράφει τα όσα συνέβησαν την μοιραία ημέρα, στο πάρτι γενεθλίων της κόρης της. «Την Κυριακή είχαμε το πάρτι γενεθλίων της κόρης μου, ήρθε το απόγευμα η πεθερά μου, 8 παρά, μπήκε, χαιρέτισε και βγήκε από το σπίτι, πήγε στο πάρτι και όπως μιλούσε κάνει ένα “ωχ”, πιάνει το κεφάλι της, έχασε τις αισθήσεις της, έπεσε κάτω. Με την πτώση χτύπησε στο κεφάλι, άνοιξε το κεφάλι της. Εκείνη την ώρα ήταν καλεσμένοι στα γενέθλια ο κ. Μαυρόστομος ο οδοντοτεχνικός και ο κύριος Σωτήρης Νικόλτσης, στρατιωτικός, ο γονιός ενός παιδιού. Με το που έγινε όλο αυτό έτρεξαν από πάνω της, ξεκίνησαν τις πρώτες βοήθειες, καλέσαμε ασθενοφόρο το οποίο δεν μπορούσε να έρθει γιατί ήταν σε άλλο περιστατικό και έχουμε ένα ασθενοφόρο στελεχωμένο και άλλα πέντε  να κάθονται. Πήραμε ιδιωτικά ασθενοφόρα, δεν είχαν γιατρό για να στελεχωθούν, να φύγουν από τη βάση τους, να έρθουν. Μιλήσαμε με την αστυνομία, με τον κ. Σπανάκη να μας στείλει περιπολικό, να συνοδεύσει το αυτοκίνητο».

Όπως εξηγεί στη συνέχεια, «με δική μας ευθύνη την βάλαμε στην καρότσα του αυτοκινήτου του συζύγου μου, ο κ. Νικόλτσης και ο Μαυρόστομος ήταν από πάνω της καθ’ όλη τη διάρκεια, της έκαναν ΚΑΡΠΑ μέχρι να φτάσουν στο νοσοκομείο».

Οι δύο γιοι, η κόρη και ο σύζυγος της 63χρονης την συνόδευσαν στο νοσοκομείο. «Η απόσταση από το σπίτι μου στο νοσοκομείο είναι 7 χιλιόμετρα, δεν είναι μεγάλη απόσταση. Απλά χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να βρούμε τι θα κάνουμε, πώς θα φύγει. Στην είσοδο της πόλης αντιμετώπισαν ένα πρόβλημα ακόμα. Ενώ τα αυτοκίνητα ανέβηκαν στα πεζοδρόμια για να ανοίξει ο δρόμος, είχε ένα λεωφορείο το οποίο δεν μπορούσε να μετακινηθεί, γιατί εκτελούνται έργα στην είσοδο της πόλης και έχουν μικρύνει τους δρόμους, οπότε είχαμε και εκεί μία καθυστέρηση μέχρι που έφτασε στο νοσοκομείο, αλλά ήταν αδύνατο να επανέλθει».

«Αν υπήρχε ασθενοφόρο θα ήταν όλα μισή ώρα νωρίτερα, δεν θα μάθουμε ποτέ αν στη μισή ώρα διαφορά θα είχε μία ευκαιρία», λέει η νύφη της 63χρονης και καταλήγει: «Δεν είχε θέματα υγείας. Ήρθε με το χαμόγελο, μας αγκάλιασε, μας φίλησε. Την περιμέναμε για να σβήσουμε μια τούρτα, η οποία τούρτα δεν έσβησε ποτέ».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα