Πανελλήνιες 2023: Στα Μαθηματικά εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2023: Στα Μαθηματικά εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Στο δεύτερο κατά σειρά μάθημα και πιο συγκεκριμένα στα Μαθηματικά (Άλγεβρα) εξετάζονται στο πλαίσιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα, Σάββατο, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν έξι μέρες εξετάσεων μαθημάτων ειδικότητας, στις 7, 9, 10, 13, 15 και 16 Ιουνίου.

 Όσον αφορά στους υποψηφίους των ΓΕΛ, θα συνεχίσουν τις εξετάσεις τους την ερχόμενη εβδομάδα, αρχής γενομένης της Τρίτης, με μαθήματα προσανατολισμού.

Την ίδια ώρα, με τον πλέον ηχηρό τρόπο κατέρριψε χθες η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας τις ευφάνταστες δικαιολογίες για το διπλό μπάχαλο με τις ενδοσχολικές εξετάσεις και την Τράπεζα Θεμάτων.

Υπενθυμίζεται πως στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργοί απέδωσαν το φιάσκο στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, στον ΣΥΡΙΖΑ που έφερε την απλή αναλογική ενώ έκανε λόγο για μαζική και «πρωτοφανή» επίθεση DDoS, με επαγγελματίες χάκερ από 114 χώρες και πάνω από 165 εκατομμύρια αιτήματα εισόδου ενώ κάποιοι άλλοι μίλησαν για συμβόλαιο επίθεσης που μάλιστα κόστισε 200.000 ευρώ!

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Πληροφορικών εξήγησε, μεταξύ άλλων, πως δεν υπάρχει καμιά τεκμηρίωση απ’ την πλευρά των υπουργείων Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τα περί μαζικότατης κυβερνοεπίθεσης, αλλά ούτε και από τα ελληνικά και διεθνή συστήματα καταγραφής.

Αντιθέτως, επεσήμαναν πως «βρισκόμαστε και πάλι μπροστά στα αποτελέσματα της προχειρότητας, της έλλειψης σοβαρότητας, της έλλειψης σωστής μελέτης σχεδίασης και αποτίμησης ρίσκου, καθώς και της εν γένει αντιμετώπισης των έργων και υποδομών των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) ως κάτι δευτερεύον, όχι και τόσο σημαντικό, κάτι που ακόμα και όταν αστοχεί δεν έγινε κάτι πολύ κακό».

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα