Ηλεία: Σκύλος βρέθηκε δεμένος και αποστεωμένος - Σοκάρουν οι φωτογραφίες

Ηλεία: Σκύλος βρέθηκε δεμένος και αποστεωμένος - Σοκάρουν οι φωτογραφίες

Εικόνες - «γροθιά στο στομάχι» έρχονται από την Ηλεία, όπου ασυνείδητοι είχαν παρατήσει έναν σκύλο δεμένο με αλυσίδα να λιμοκτονεί, με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή να βρίσκεται σε δραματική κατάσταση.

Η είδηση ήρθε στο φως από τον φιλοζωικό σύλλογο Κρεστένων και αφορά ένα θηλυκό Boxer που βρέθηκε αποστεωμένο σε οικόπεδο στη Ζαχάρω Ηλείας.

Όπως καταγγέλλει ο σύλλογος, δύο τουρίστριες από την Αυστρία ήταν αυτές που ειδοποίησαν για τον εγκαταλελειμμένο σκύλο.

«Ακριβώς απέναντι από την παραλία της περιοχής ένα θηλυκό σκυλί ράτσας Boxer δεμένο με χοντρή αλυσίδα. Για την ακρίβεια ένα δείγμα σκυλιού καθώς το ζώο είναι κυριολεκτικά κόκκαλα και δέρμα. Όταν το σηκώσαμε για να το πάρουμε η αλυσίδα του ήταν πιο βαριά από το ίδιο το σκυλί», αναφέρει ο σύλλογος σε ανάρτησή του.

«Το σκυλί είναι σε άθλια κατάσταση, δεν μπορεί να σταθεί όρθιο και δεν είμαστε σίγουροι αν θα τα καταφέρει καθώς είναι ένα βήμα πριν το κώμα», προσθέτει.

Στη συνέχεια της καταγγελίας, οι άνθρωποι του φιλοζωικού συλλόγου αναρωτιούνται γιατί κανείς δεν αντέδρασε τόσο καιρό βλέποντας τον σκύλο να «λιώνει» παρατημένος και χωρίς φαγητό. «Τόσος κόσμος, τόσοι άνθρωποι περνάνε καθημερινά από το συγκεκριμένο σημείο... Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε, κανένας δεν ρώτησε, κανένας δεν απόρησε», τονίζουν.

«Αυτός είναι ο τόπος μας, αυτός είναι ο πολιτισμός μας, αυτοί είμαστε!!», σημειώνεται στην ανακοίνωση, με τον σύλλογο να καλεί τους πολίτες για οικονομική βοήθεια, προκειμένου ο σκύλος να έχει τη φροντίδα που έχει ανάγκη.

πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα