Θάνατος βρέφους στην Άρτα: Η συνάντηση των γονιών μετά την τραγωδία - Μαζί στην κηδεία

Θάνατος βρέφους στην Άρτα: Η συνάντηση των γονιών μετά την τραγωδία - Μαζί στην κηδεία

Οι δύο τραγικοί γονείς συναντήθηκαν σήμερα για πρώτη φορά μετά τον θάνατο το μωρού τους και ξέσπασαν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου.

Για τρίτο 24ωρο οι τραγικοί γονείς του 5,5 μηνών βρέφους νοσηλεύονται σε διαφορετικούς θαλάμους και σε διαφορετικούς ορόφους του νοσοκομείου Άρτας.

Και οι δυο βρίσκονται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, παρακολουθούνται από ψυχολόγους και ψυχιάτρους και λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή. Ο πατέρας φρουρείται διαρκώς.

Ο 37χρονος δεν μπορεί να σηκώσει το «ασήκωτο» βάρος της απώλειας του μωρού του, δεν μπορεί να διαχειριστεί πως το δικό του εγκληματικό λάθος στέρησε τη ζωή στο ίδιο του το παιδί.

Η 27χρονη μητέρα από χθες ζήτησε να δει το σύζυγό της. Έπειτα από αίτημα της, οι δύο γονείς συναντήθηκαν στο νοσοκομείο της Αρτας για 15 λεπτά περίπου αρχικά, και στη συνέχεια είχαν μια ακόμη συνάντηση το μεσημέρι. 

Μετά από άδεια που δόθηκε από την αστυνομία η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα. Βρέθηκαν για πρώτη φορά μετά το χαμό του μωρού τους και έκλαιγαν σφιχταγκαλιασμένοι.

Ψυχικά ράκη και ως ζωντανοί νεκροί χαρακτηρίζονται οι τραγικοί γονείς του αδικοχαμένου βρέφους από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

  Όπως σημείωσε ο  Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ στο Mega, αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι γονείς του αδικοχαμένου βρέφους, δηλώνει: «Η μητέρα από χθες είναι καλύτερα, άρχισε να δίνει ελαφρυντικά στον σύζυγό της και ζήτησε να τον δει. Τον είδε σήμερα το πρωί περίπου στις 10. Επίσης, η μητέρα ζήτησε και είδε τον σύζυγό της πάλι το μεσημέρι».

Ειδικά για την κατάσταση του πατέρα είπε ο κ. Γιαννάκος αναφέρει: «Ο πατέρας είναι σε άσχημη κατάσταση, είναι σε σοκ. Οι γιατροί έχουν δώσει και στους δύο γονείς άδεια να παραστούν στην κηδεία του βρέφους». Για την πρωινή συνάντηση που είχε το ζευγάρι, ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει ότι η σύζυγος είπε ότι «δεν φταίει σε κάτι ο σύζυγός της».

Η τελευταία πράξη της αδιανόητης τραγωδίας θα γραφτεί το Σάββατο το μεσημέρι στο χωριό Περδικάκι της Άρτας, όπου θα γίνει η ταφή του βρέφους.

Το αδικοχαμένο βρέφος θα ταφεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Περδικορράχη Άρτας. Επειδή ήταν αβάπτιστο, πριν από την τελετή της κηδείας θα διαβαστεί μια ειδική ευχή από τον ιερέα, στην οποία θα του δοθεί το όνομα Λυδία - Ελένη. 

Παράλληλα, η Αστυνομία έχει εκπονήσει μέτρα για να αποτραπούν τυχόν επεισόδια μεταξύ συγγενών, αν και τα πνεύματα φαίνεται να έχουν ηρεμήσει.

Νωρίς αύριο το πρωί ο πατέρας που κατηγορείται για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 37χρονος είπε πως ένα τηλεφώνημα από τη δουλειά του τον αποσυντόνισε, καθώς τον ενημέρωσαν ότι έπρεπε να πάει επειγόντως στη Λευκάδα, απ’ όπου είχαν λάβει κλήση για βλάβη. Τότε ήταν που έκανε τη μοιραία λάθος κίνηση.

«Ξεκινήσαμε από το σπίτι στις 7 το πρωί. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Το παιδί στο πίσω κάθισμα πρέπει να κοιμόταν, δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα. Το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέφτη», είπε ο πατέρας τους 5,5 μηνών βρέφους.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το μωρό βασανίστηκε επί ώρες από αίσθημα ασφυξίας και έχασε τη ζωή του αφού δεν μπορούσε να αναπνεύσει μέσα στο κλειστό αυτοκίνητο και με τη θερμοκρασία να είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα