Πισπιρίγκου: Απρόσμενο, ανεξήγητο γεγονός η ανακοπή της Τζωρτζίνας, κατέθεσε η παιδίατρος

Πισπιρίγκου: Απρόσμενο, ανεξήγητο γεγονός η ανακοπή της Τζωρτζίνας, κατέθεσε η παιδίατρος

Τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου όταν είδε την Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο να μην αναπνέει, να είναι παγωμένη και ακίνητη και να τινάζει σπασμωδικά τα άκρα της, περιέγραψε σήμερα στο δικαστήριο η παιδίατρος που μπήκε πρώτη στο θάλαμο του κοριτσιού.

Για μία ανεξήγητη ανακοπή έκανε λόγο στην κατάθεση της στη δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας, η παιδίατρος Διονυσία Δημητροπούλου, που μπήκε πρώτη στο δωμάτιο του κοριτσιού και της έκανε ΚΑΡΠΑ.

«Μπήκα στο δωμάτιο και είδα την Τζωρτζίνα στο μέσο του κρεβατιού, χωρίς ρινικό οξυγόνο και το οξύμετρο σφύριζε χωρίς καμία ένδειξη. Ρώτησα τη μητέρα τι συνέβη και η Τζωρτζίνα βρέθηκε σε αυτήν την κατάσταση. Μου απάντησε ότι ξύπνησε κάνοντας ένα ήχο, γούρλωσε τα μάτια και έκανε τινάγματα άκρων. Το παιδί ήταν ωχρό, δεν είχε αναπνοές», είπε η παιδίατρος Διονυσία Δημητροπούλου.

Είχε προηγηθεί η ήρεμη, χαλαρή, προειδοποίηση της Ρούλας Πισπιρίγκου σύμφωνα με την κυρία Δημητροπούλου για το οξύμετρο που σφύριζε, κάτι που η κατηγορούμενη αρνείται.

Εισαγγελέας: Η μητέρα σας λέει «ελάτε σφυρίζει το οξύμετρο» ενώ η νοσηλεύτρια φωνάζει «ελάτε γρήγορα το παιδί είναι νεκρό!». Η μητέρα δεν κατάλαβε την κατάσταση;
Διονυσία Δημητροπούλου: Αν με ρωτάτε, εγώ θα περίμενα να βγει φωνάζοντας. Να ουρλιάζει, άλλοι γονείς κάνουν έτσι για πιο απλά πράγματα.

Στην αντεπίθεση η Πισπιρίγκου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δια της υπεράσπισης επιμένει πως τα αίτια της ανακοπής της πρωτότοκης κόρης της ήταν παθολογικά και πως έχει ήδη μηνύσει τους γιατρούς του νοσοκομείου για τους χειρισμούς τους.

«Έχουμε ευθύνη των ιατρών για την ανακοπή αφού τέσσερις ημέρες δεν υπήρχε παιδοκαρδιαλόγος και δεν κλήθηκε. Καρδιογράφημα έγινε μόνο την ημέρα της εισαγωγής της», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η δίκη συνεχίζεται την Δευτέρα 3 Απριλίου με καταθέσεις και άλλων γιατρών του Καραμανδάνειου.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα