Προβλήματα από την κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πού χρειάζονται αλυσίδες

Προβλήματα από την κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πού χρειάζονται αλυσίδες

Ήδη η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» σαρώνει περιοχές της χώρας μας με και, το πρωί του Σαββάτου (04/02), δημιουργήθηκαν τα πρώτα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας. Συγκεκριμένα, κυκλοφοριακά προβλήματα, λόγω χιονιού και παγετού, έχουν προκληθεί σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των περιφερειακών ενοτήτων της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω χιονόπτωσης, στη επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - χιονοδρομικού κέντρου, από το 8ο έως το 15ο χιλιόμετρο.

Ακόμα, καταγράφεται δυσχέρεια στην κίνηση των οχημάτων, λόγω παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών, στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου.

Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Διακοπτού μέσω Μεγάλου Σπηλαίου
Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Πατρών μέσω Χαλανδρίτσας
Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Αιγίου μέσω Πτέρης
Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Κλειτορίας μέσω Λουσών
Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Κλειτορίας μέσω Πριόλιθου
Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - χιονοδρομικού κέντρου
Όσον αφορά στηνν Αιτωλοακαρνανία, είναι αναγκαία η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας - Προυσού από το 14ο χιλιόμετρο, θέση Αγία Παρασκευή έως την θέση Αραποκέφαλα.

Επίσης, στην ίδια επαρχιακή οδό, έχει διακοπεί, λόγω κατολίσθησης, η κυκλοφορία στο ύψος του 7ου χιλιομέτρου και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Υποχρεωτικές οι αλυσίδες στην Αττική
Οι μετεωρολόγοι κατέληξαν τελικά για την ημερομηνία που η Αττική θα δει τις πρώτες νιφάδες χιονιού και σε χαμηλά υψόμετρα, ενώ τα βόρεια προάστια (Διόνυσος, Άγιος Στέφανος, Κρυονέρι και άλλες περιοχές) θα αντιμετωπίσουν μάλλον προβλήματα στις μετακινήσεις. Παράλληλα, δεν θα είναι λίγοι εκείνοι που θα θελήσουν να επισκεφτούν την Πάρνηθα την Κυριακή, όμως θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Σε αντίθετη περίπτωση, προβλέπεται πρόστιμο 80 ευρώ. Αν το όχημα δεν είναι εφοδιασμένο με τις ζώνες ασφαλείας που προβλέπονται, το πρόστιμο είναι 200 ευρώ.

Πώς βάζω αλυσίδες χιονιού – Οδηγίες
Αρχικά πρέπει να παρκάρετε κάπου με ασφάλεια. Οι αλυσίδες χιονιού, εν συνεχεία, τοποθετούνται πάντοτε στους κινητήριους τροχούς, δηλαδή μπροστά αν είναι προσθιοκίνητο και πίσω αν είναι πισωκίνητο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα