Κρήτη: Πώς το Google Translate έσωσε 28χρονη που την ξυλοκοπούσε ο σύντροφός της

Η υπηρεσία της Google, google translate βοήθησε μια 28χρονη μητέρα με καταγωγή από την Αλβανία να ζητήσει βοήθεια καθώς έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Η γυναίκα επειδή δεν γνωρίζει την ελληνική γλώσσα χρησιμοποίησε τη μετάφραση της Google προκειμένου να συνεννοηθεί και να καταγγείλει τη βία του συντρόφου της.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr, η 28χρονη που κατοικεί στο Ηράκλειο Κρήτης, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό από τον ομοεθνή σύντροφό της, κατάφερε να διαφύγει και να τρέξει σε μια καφετέρια όπου και εξήγησε στις εργαζόμενες εκεί τι της συνέβαινε μέσω της υπηρεσίας google translate.

Η αγωνία της ήταν ακόμη μεγαλύτερη καθώς βρίσκεται στην χώρα μας χωρίς άδεια παραμονής και φοβόταν την απέλαση, ωστόσο ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας προστατεύεται από το νόμο και δε θα κινηθούν διαδικασίες απέλασης.

Το χρονικό της υπόθεσης
Ο 44χρονος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Το Αυτόφωρο αναβλήθηκε για την ερχόμενη Παρασκευή και υπήρξε άρσης της κράτησης του με τον όρο να μην προσεγγίσει καθόλου, ενώ η κοπέλα φιλοξενείται στον Ξενώνα Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού, σε ασφαλές περιβάλλον.

Όπως είπε ο ίδιος, την αναζητούσε μια ολόκληρη μέρα, ενώ επικοινώνησε και με το αστυνομικό τμήμα γιατί φοβόταν τυχόν σύλληψή της, επειδή βρίσκεται παράνομα στη χώρα.

Η 28χρονη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών (2,5, 7 και 11 ετών) τα οποία ζουν στην Αλβανία με τη μητέρα της, υποστήριξε στις αρχές ότι είχε καταθέσει μήνυση στις 4 Ιανουαρίου εναντίον του 44χρονου, με τον οποίο είναι ζευγάρι τους τελευταίους δύο μήνες, στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγ. Μύρωνα περιγράφοντας τις εφιαλτικές ώρες που ζούσε κοντά του.

Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν είχε που να πάει, δεν είχε χρήματα και δεν ήξερε τη γλώσσα, την ανάγκασε, όπως είπε, να γυρίσει και πάλι κοντά του.

Η 28χρονη είπε ότι ο άνδρας σταμάτησε για λίγες μέρες να τη χτυπά, όμως, στις 16 Ιανουαρίου υπήρξε νέο επεισόδιο και μάλιστα με άγριο ξυλοδαρμό σε βάρος της… Η κοπέλα κατέθεσε ότι πήραν από τον Κρουσώνα, όπου ζούσαν, το λεωφορείο για να μεταβούν στο Ηράκλειο και να επισκεφθούν την αδερφή του 44χρονου.

«Μόλις κατεβήκαμε από το λεωφορείο, με πήγε σε σημείο όπου δε φαινόμασταν και άρχισε να με χτυπά με τα χέρια του και να μου ρίχνει μπουνιές στο κεφάλι. Κάποια στιγμή, με άφησε για να πάει να πάρει τσιγάρα. Τότε, εγώ βρήκα την ευκαιρία να τρέξω μακριά του. Μπήκα σε μία καφετέρια και ζήτησα βοήθεια από τις κοπέλες που εργάζονταν εκεί. Αυτές κάλεσαν την Αστυνομία», κατέθεσε σύμφωνα με την ίδια πηγή.Η 28χρονη πάντως, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν επιθυμεί να τιμωρηθεί ο 44χρονος. Είπε επίσης: «Θέλω απλά να φύγω και να πάω στα παιδιά μου. Δεν αντέχω άλλο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλευρά της υπεράσπισης, αναφέρθηκε ότι και κατά το παρελθόν – στις αρχές Ιανουαρίου – η 28χρονη είχε κάνει μήνυση για ξυλοδαρμό σε βάρος του 44χρονου σε ημέρα και ώρα όμως, που εκείνος βρισκόταν στην Αθήνα για να δώσει το «παρών» σε αστυνομική υπηρεσία. Υπονοήθηκε δηλαδή από το συνήγορο υπεράσπισης του 44χρονου ότι ίσως η υπόθεση θα έπρεπε να διερευνηθεί περαιτέρω, ως προς τη βασιμότητα των καταγγελιών.

Τελικώς, αστυνομικοί του ΑΤ Μαλεβιζίου τον συνέλαβαν για ενδοοικογενειακή βία αλλά και για παραβίαση των όρων αποφυλάκισής του από τις φυλακές Ναυπλίου, όπου ήταν έγκλειστος παλαιότερα, καθώς αντί να διαμένει στην Αθήνα και στη διεύθυνση που είχε δηλώσει, μετακινήθηκε στο Ηράκλειο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα