Δήμος Αθηναίων: Μοίρασε σακίδια με χειμερινά είδη πρώτης ανάγκης σε άστεγους

Δήμος Αθηναίων: Μοίρασε σακίδια με χειμερινά είδη πρώτης ανάγκης σε άστεγους

O Δήμος Αθηναίων μέσω του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και σε συνεργασία με την Ε.Α.Τ.Α. άρχισε τη διανομή σακιδίων με χειμερινά είδη πρώτης ανάγκης, ενώ ταυτόχρονα καταβάλει προσπάθεια για να μετακινηθούν οι άστεγοι από τον δρόμο και να φιλοξενηθούν στις νέες και ασφαλείς δομές του δήμου.

Χθες βράδυ, οι ομάδες Street Work του Κ.Υ.Α.Δ.Α. μοίρασαν σε άστεγους, τα σακίδια τα οποία περιλάμβαναν μπουφάν, υπνόσακους, αντιανεμικές κουβέρτες, αδιάβροχα παντελόνια, θερμομονωτικά μπουκάλια (θερμός), φακούς και σφυρίχτρες.

Η δράση, σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Open Social Net της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (Ε.Α.Τ.Α.) και με τη συμβολή των ομάδων Street Work, οι οποίες αξιοποιώντας την εμπειρία τους διαμόρφωσαν το περιεχόμενο των σακιδίων με βάση τις πραγματικές ανάγκες των αστέγων.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε: «Μπορεί να μένουν στο δρόμο, αλλά δε μένουν μόνοι. Οι ομάδες Street Work του Κ.Υ.Α.Δ.Α. είναι δίπλα στους άστεγους συμπολίτες μας. Γυρίζουν όλη την πόλη, μοιράζουν τα ουσιώδη και μοιράζονται ανθρωπιά. Ζεστά είδη για να σπάσει το κρύο, να βγει ο χειμώνας. Προσπαθούμε με ενδιαφέρον για την κάθε προσωπική ιστορία, όλες κι όλοι οι άστεγοι της Αθήνας να στεγάζονται ασφαλείς στις νέες κι ενισχυμένες δομές του δήμου. Η μέριμνα δε σταματά εκεί όμως. Συνεχίζουμε μέχρι να μη μείνει κανείς απροστάτευτος, καμία απροστάτευτη!» 

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, Αλεξία Έβερτ, ανέφερε: «Μέσω του προγράμματος Open Social Net, συνεργαζόμαστε με φορείς και δομές κοινωνικής πρόνοιας για ένα ισχυρό δίκτυο αλληλεγγύης και προστασίας για τους ευάλωτους συμπολίτες μας».

Στη διανομή των σακιδίων βρέθηκαν μαζί με τις ομάδες Street Work η Πρόεδρος του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Μελίνα Δασκαλάκη και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Α.Τ.Α., Επαμεινώνδας Μούσιος. Σε δήλωσή της, η κ. Δασκαλάκη, ανέφερε: «Επιδεικνύοντας διαρκή εγρήγορση και παραμένοντας προσηλωμένοι στην παροχή ουσιαστικής φροντίδας στους αστέγους, η συγκεκριμένη δράση είναι μια πρωτοβουλία με σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα. Διασφαλίζει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης σε ανθρώπους που είναι εκτεθειμένοι στον δρόμο και παράλληλα δηλώνει έμπρακτα ότι βρισκόμαστε σταθερά δίπλα τους, ώστε με την υποστήριξή μας να αναβαθμίσουν τη ζωή τους».

πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα