Βασίλης Τόπαλος: Παραμένει το μυστήριο γύρω από τον ξαφνικό θάνατο

Βασίλης Τόπαλος: Παραμένει το μυστήριο γύρω από τον ξαφνικό θάνατο

Δεν έχει διαλευκανθεί ακόμα το μυστήριο γύρω από τον θάνατο του Βασίλη Τόπαλου, του 16χρονου πυγμάχου.

Μυστήριο

Πώς ένας υγιέστατος αθλητής που πραγματοποιούσε τακτικά εξετάσεις, κατέληξε με οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα; Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη, το συγκεκριμένο τραύμα δεν μπορεί να προκλήθηκε από την πτώση του νεαρού στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου αλλά κάτι πρέπει να προηγήθηκε.

«Έχουμε μία δημιουργία αιματώματος το οποίο, αρχίζει και μεγεθύνεται και πιέζει τον εγκέφαλο, θα πρέπει να έχει προηγηθεί της πτώσης, θα πρέπει να έχει προηγηθεί πριν την κατάρρευση του ανήλικου».

Τι συνέβη πριν καταρρεύσει ο 16χρονος

Ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου, Νίκος Γιδάκος, μιλώντας στο MEGA, υποστήριξε ότι όσα ακούγονται για αγώνες sparing δεν αληθεύουν και ότι όσα λέγονται για αγώνες προσομοίωσης με μεγαλύτερο αθλητή δεν ισχύουν.

«Όχι δεν κάνανε sparring, κάνανε προπόνηση τακτικής, προπόνηση στόχων, προπόνηση η οποία προφανώς απαιτεί έντονη φυσική δραστηριότητα, έντονη φυσική κατάσταση. Προσπαθούμε να ανεβάσουμε παλμούς, προσπαθούμε να κουράσουμε τον αθλητή».

Από τη μεριά του, ο Αντώνης Γιαννούλας, τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, αναφέρει:

«Το ξέρετε ότι οι τεχνικές είναι πολύ πιο επικίνδυνες από ένα sparring; Γιατί μπορεί στην τεχνική να τα βάλω με έναν πολύ βαρύτερο, υποτίθεται τεχνική και τα χτυπήματα του αλλουνού δεν τα προσδιορίζει, και να είναι πολύ πιο δυνατά».

Δεν ενημερώθηκε η Ομοσπονδία

Πίσω από τον χαμό του 16χρονου έχει ξεκινήσει μια κόντρα μεταξύ Ομοσπονδίας και ιδιοκτήτη γυμναστηρίου. Γιατί καθυστέρησαν να ενημερώσουν την Ομοσπονδία για το μοιραίο περιστατικό, ήταν εν γνώση της οργάνωσης ότι πήγαινε εκεί ο πρωταθλητής Ευρώπης για προπόνηση;

«Την Ομοσπονδία όχι, για ποιον λόγο να την ενημερώσουμε; Δε γίνεται κάτι τέτοιο. Δεν έχουμε κάποια επαφή και δεν έχω και τις καλύτερες επαφές με την Ομοσπονδία», σημείωσε ο Νίκος Γιδάκος, με τον Αντώνη Γιαννούλα να αναφέρει:

«Ο συγκεκριμένος αθλητής πήγαινε εκεί για να κάνει γάντια, από όσο γνωρίζουμε να κάνει γάντια, όχι να κάνει τεχνικές με τον μεγάλο δάσκαλο, πήγαινε να κάνει γάντια για παρτενέρ».

Τα νέα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια θανάτου του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα