Τουρισμός: Γιορτινές μέρες στη Μακεδονία

Τουρισμός: Γιορτινές μέρες στη Μακεδονία

Ικανοποίηση φέτος τα Χριστούγεννα νιώθουν οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού. Στην κορυφή της λίστας, ένα γραφικό χωριό στην Πέλλα…

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό οικισμό στα ορεινά του νομού Πέλλας, ο οποίος κατά τους χειμερινούς μήνες κατακλύζεται από χιλιάδες ταξιδιώτες, που στόχο έχουν να απολαύσουν όσα τους προσφέρει απλόχερα ο τόπος. Οικογένειες με παιδιά και σκιέρ που θέλουν να κάνουν καταβάσεις από το Καϊμακτσαλάν επιλέγουν τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο, το παραδοσιακό πέτρινο χωριό, που διατηρεί την περίφημη μακεδονίτικη αρχιτεκτονική και αυτή την περίοδο έχει βάλει τα γιορτινά του και μας προσκαλεί να τον εξερευνήσουμε.

Υπάρχουν όμως και άλλες περιοχές που όπως φαίνεται κερδίζουν το στοίχημα του τουρισμού τα φετινά Χριστούγεννα. Με τις πληρότητες των ξενοδοχείων να αγγίζουν το 90% και τους παράγοντες στις τοπικές αγορές να δηλώνουν ικανοποιημένοι από την κίνηση και τις αγορές το τελευταίο 10ήμερο. Πρόκειται για τουρίστες εντός αλλά και εκτός Ελλάδας που απολαμβάνουν τις ομορφιές της χώρας μας.

Χριστούγεννα στη Σιάτιστα

Η αναβίωση των πατροπαράδοτων χριστουγεννιάτικων εθίμων του δήμου Βοΐου αποτελεί προτεραιότητα των κατοίκων της περιοχής. Κάθε χρόνο αυτό το ανεκτίμητο κομμάτι της παράδοσης του τόπου, καθώς και το φημισμένο λιαστό κρασί του, προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες. Μάλιστα, η πληρότητα το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων αγγίζει στη Σιάτιστα το 100%. 

Χριστούγεννα στο Νέστο

Ένας παραδεισένιος προορισμός για τους λάτρεις της φύσης. Ο λόγος για τον Νέστο και τους εκπληκτικούς υδάτινους μαιάνδρους του, τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς του ποταμού, που μοιάζουν από ψηλά με ένα κινούμενο φίδι, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Πεζοπορικές διαδρομές και τουρισμός περιπέτειας σε ένα από τα πιο όμορφα ποτάμια της πατρίδας μας.

www.newsit.gr 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα