Η Θεσσαλονίκη έζησε την απίστευτη συναυλία του ΛΕΞ με 30.000 κόσμο και ισχυρά μηνύματα

Η Θεσσαλονίκη έζησε την απίστευτη συναυλία του ΛΕΞ με 30.000 κόσμο και ισχυρά μηνύματα

Χιλιάδες θεατές, νεαρών κυρίως ηλικιών, να τον περιβάλλουν, το φαινόμενο ΛΕΞ έδωσε χθες βράδυ στο Καυτανζόγλειο , μια μεγαλειώδης συναυλία, από εκείνες που μένουν στην ιστορία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, κάνοντας ένα μοναδικό sold out live

Οι γνώστες το ήξεραν εδώ και καιρό. Ο ΛΕΞ ήταν το απόλυτο αστέρι από τα... υπόγεια.

Οι υπόλοιποι το μάθαμε τον περασμένο Ιούλιο όταν ξαφνικά τα social media γέμισαν φωτογραφίες και βίντεο μίας κατακόκκινης νύχτας στην Αθήνα για χιλιάδες πιστούς ενός μουσικού από τη Θεσσαλονίκη, από τη «Σαλούγκα» όπως την αποκαλεί ο ίδιος ο ΛΕΞ.

Απόψε ήρθε η σειρά της πόλης του να τον υποδεχτεί και να κάνει το δικό της «χαμούλη». Άλλωστε, ήταν ζήτημα... τιμής για τη Θεσσαλονίκη να νικήσει τη Νέα Σμύρνη και να καταρρίψει το ρεκόρ του ΛΕΞ εκεί.

Το φαινόμενο”ΛΕΞ που δίνει νέο νόημα στο ελληνικό πολιτικό τραγούδι και τη χιπ χοπ σκηνή, μετά το αξέχαστο gig στη Νέα Σμύρνη τον περασμένο Ιούλιο, συγκέντρωσε 30.000 χιλιάδες κόσμου, από όλα τα μέρη της Ελλάδας που έσπευσαν να τον δουν. Και όλα αυτά χωρίς τυμπανοκρουσίες και Pormotion

Πριν εμφανιστεί ο καλλιτέχνης, στη σκηνή κλήθηκαν και ανέβηκαν οι απεργοί της Μαλαματίνας, οι οποίοι κατήγγειλαν τις απολύσεις και τις εργασιακές συνθήκες στη μονάδα όπου εργάζονται. Ακολούθησαν γυναίκες που μίλησαν για τους βιασμούς και τα αυξανόμενα περιστατικά κακοποίησης σε βάρος γυναικών.

Ο Θεσσαλονικιός ράπερ εμφανίστηκε στη σκηνή που ήταν στο κέντρο του γηπέδου λίγο μετά τις 22.00, πυροδοτώντας ουρλιαχτά γεμάτα ενθουσιασμό, συνθήματα, αλλά και την εμφάνιση των πρώτων καπνογόνων, που έκαναν την νύχτα μέρα στο Καυτανζόγλειο.

Τα συνθήματα που ακούστηκαν χθες το βράδυ, η παρέμβαση επί σκηνής των απεργών της Μαλαματίνας πριν την έναρξη της συναυλίας προκειμένου να στείλουν το δικό τους αγωνιστικό μήνυμα, αλλά και η εμφάνιση μηνύματος επίσης στη σκηνή για τον καταγγελλόμενο βιασμό της 19χρονης στο ΑΤ Ομόνοιας, έδειξε -όχι τυχαία – γιατί η συναυλία του ΛΕΞ και ο κόσμος που τον ακολουθεί εκφράζει μια παρεξηγημένη και συχνά συκοφαντημένη για αδιαφορία νέα γενιά, που κάτι λέει και στέλνει ηχηρό μήνυμα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα