Πανεπιστημιούπολη: Επιχείρηση της ΕΛΑΣ με πυροβολισμούς και συλλήψεις

Πανεπιστημιούπολη: Επιχείρηση της ΕΛΑΣ με πυροβολισμούς και συλλήψεις

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας είχαμε τα ξημερώματα στην πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου.
Αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ φορώντας κουκούλες, αλεξίσφαιρα γιλέκα και κρατώντας αυτόματα όπλα βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου.

Ελάχιστα λεπτά πριν, μια 35χρονη συνάδελφός τους πυροβόλησε εναντίον ενός 30χρονου σκληρού κακοποιού ο οποίος της επιτέθηκε με κατσαβίδι.

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στις εστίες
Λίγο μετά τις 06.00 το πρωί, αστυνομικοί της ασφάλειας Αθηνών μαζί με άνδρες των ΜΑΤ και της ΕΚΑΜ έφτασαν έξω από τις παλιές φοιτητικές εστίες του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, στον συγκεκριμένο χώρο υπήρχαν ομάδες κακοποιών που έχουν βρει καταφύγιο στο κτίριο και συνδέονται τόσο με διακίνηση ναρκωτικών, όσο και με ληστείες.

Οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της επιχειρήσεις έσπασαν τις πόρτες σε περισσότερα από 20 δωμάτια του κτιρίου.

Επίθεση με κατσαβίδι σε αστυνομικό
Μέρος στην επιχείρηση είχε πάρει και μια 35χρονος ανθυπαστυνόμος η οποία ένιωσε αδιαθεσία και κρίθηκε απαραίτητο να απομακρυνθεί από το σημείο. Ενώ βρισκόταν περίπου 200 μετρά από το κτίριο, ένας 30χρονος κακοποιός, που έχει απασχολήσει για ναρκωτικά και ληστείες, της επιτέθηκε με κατσαβίδι. Ο δράστης σημάδευε στο στήθος την αστυνομικό η οποία σήκωσε το χέρι της για να προστατευτεί, με το κατσαβίδι να την τραυματίζει.

Τότε χρησιμοποίησε το όπλο της και πυροβόλησε τουλάχιστον τέσσερις φορές πετυχαίνοντας τον 30χρονο στο πόδι και την κοιλιακή χώρα.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στον Ερυθρό, ενώ η αστυνομικός στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Συνελήφθη δόκιμη αστυνομικός
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μέσα στις φοιτητικές εστίες συνελήφθησαν 13 άτομα, ενώ σε παράλληλες εφόδους σε σπίτια στην Αττική οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες σε ακόμη 9 συνεργούς τους.

Αναμεσά στους εμπλεκομένους είναι και μια δόκιμη αστυνομικός η οποία ενημέρωνε τους συλληφθέντες για τις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν τις επόμενες ημέρες στις δικαστικές Αρχές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα