Θεσσαλονίκη: Οργή για την 75χρονη που επιτέθηκε άνευ λόγου σε σκύλο

Σάλος έχει προκληθεί με βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο που δείχνει ηλικιωμένη να επιτίθεται χωρίς λόγο και αιτία σε ένα σκυλί.
Το σκυλάκι, εξουθενωμένο μάλλον από τη ζέστη του καλοκαιριού, φαίνεται να είχε ξαποστάσει έξω από μια μάντρα σπιτιού, όπου είχε βρει σκιά.

Ξαφνικά εμφανίζεται μια ηλικιωμένη με ένα «πι» και χωρίς λόγο και αιτία πετάει το αντικείμενο πάνω στο σκυλί με σκοπό να το εκφοβίσει.

Το σκυλάκι έντρομο τινάζεται ξαφνικά κλαίγοντας και φεύγει τρέχοντας από το σημείο.

Όπως αναφέρουν συχνά ακτιβιστές, υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων ακόμα και αστυνομικοί, στην Ελλάδα δεν γίνονται εύκολα καταγγελίες σχετικά με κακοποίηση ζώων και αυτός είναι ένας λόγος για το γενικότερο αίσθημα ατιμωρησίας που υπάρχει.

Εδώ και τριάντα χρόνια υπάρχουν πολλές ακαδημαϊκές μελέτες που δείχνουν ότι η κακοποίηση των ζώων συνδέεται και με τη βία κατά των ανθρώπων, όπως η ενδοοικογενειακή βία, η κακοποίηση των παιδιών καθώς και η καθ’ έξιν δολοφονίες.

«Με την δικαιολογία του φόβου γίνονται τραγικά εγκλήματα στη χώρα»
Οργή και ένταση προκάλεσε η κακοποιητική συμπεριφορά ηλικιωμένης απέναντι σε ένα αδέσποτο σκυλάκι. Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η Μάρσα Δημοπούλου, ειδική γραμματέας ΥΠ. ΕΣ., τονίζοντας πως το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας είναι εξοργιστικό.

«Καμία ηλικία, κανένας φόβος δε δικαιολογεί αυτό που βλέπουμε, που αποτελεί κακοποίηση. Δεν θέλω να περάσει στον κόσμο ότι επειδή η ηλικιωμένη φοβάται αντέδρασε με αυτό τον τρόπο. Εάν φοβόταν θα μπορούσε να ζητήσει βοήθεια», δήλωσε στο MEGA, υπογραμμίζοντας πως στα γειτονικά μπαλκόνια είχε βγει κόσμος και θα μπορούσε να τους απευθυνθεί για βοήθεια.

«Με την δικαιολογία του φόβου μπορούν να δηλητηριάζουν και να πυροβολούν ζώα. Με την δικαιολογία του φόβου γίνονται τραγικά εγκλήματα στη χώρα», συμπλήρωσε.

Η κα Δημοπούλου τόνισε πως η νομοθεσία σχετικά με την κακοποίηση ζώων έχει γίνει πιο αυστηρή. Η εγκατάλειψη μικρών ζώων και η βάναυση κακοποίηση αδέσποτων αποτελούν κακούργημα.

Η υπόθεση της 75χρονης αποτελεί πλημμέλημα και την ποινή της θα την αποφασίσει το δικαστήριο.

Ως προς τις επιθέσεις ζώων σε παιδιά η ίδια τόνισε πως δεν είναι όλες οι περιπτώσεις το ίδιο, ωστόσο υπογράμμισε πως «όλα ξεκινούν και τελειώνουν από τον ιδιοκτήτη». Συγκεκριμένα, δήλωσε πως η συμπεριφορά του ζώου διαμορφώνεται από τον ιδιοκτήτη, με τις ευθύνες να είναι δικές του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα