Εύβοια: Στη ΜΕΘ 6χρονο αγοράκι που δέχτηκε επίθεση από ροτβάιλερ

Εύβοια: Στη ΜΕΘ 6χρονο αγοράκι που δέχτηκε επίθεση από ροτβάιλερ

Στην ΜΕΘ νοσηλεύεται διασωληνωμένο ένα 6χρονο παιδί, το οποίο δέχτηκε επίθεση από ροτβάιλερ.
Οι γιατροί έδωσαν σκληρή μάχη για να κρατήσουν ζωντανό το αγοράκι, που δαγκώθηκε στο κεφάλι και τον λαιμό από ροτβάιλερ.

Το χρονικό
Ο 6χρονος έκανε μαζί με την οικογένειά του ολιγοήμερες διακοπές στην Εύβοια όταν λίγο μετά τις 11.00 το πρωί του Σαββάτου, το ροτβάιλερ ξεφεύγει από την επίβλεψη του ιδιοκτήτη και δαγκώνει το παιδί.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αμέσως παρέλαβε τον 6χρονο και τον μετέφερε στο ΚΥ Ψαχνών σε κατάσταση σοκ και με τραύματα στον θώρακα και στο κεφάλι.

Νωρίς το πρωί, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του ιδιοκτήτη του ροτβάιλερ. Ο 41χρονος, κάτοικος Χαλκίδας, κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων Μεσσαπίων όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και ενημερώθηκε σχετικά ο εισαγγελέας Χαλκίδας ο οποίος έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση.

Πόσο σημαντική είναι η σωστή ανατροφή των ροτβάιλερ
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε για την εκπαίδευση σκύλων η Εριέττα Καραμπάτσου. Σύμφωνα με την εκπαιδεύτρια σκύλων, η εκπαίδευση ξεκινάει από την πρώτη ημέρα που μπαίνει ένας σκύλος στο σπίτι και αφορά τόσο τον κηδεμόνα όσο και τον σκύλο.

«Η εκπαίδευση καλώς ή κακώς δεν είναι πολυτέλεια, είναι απαραίτητη. Μέσω της εκπαίδευση μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τον σκύλο μας. Ως γνωστόν ο σκύλος δεν μιλάει ελληνικά ή άλλη γλώσσα. Κρίνεται απαραίτητο να αναπτύξουμε μία γλώσσα επικοινωνίας, ώστε να μπορεί να καταλαβαίνει τι του λέμε ή όταν νιώθει στρες να τον κατανοούμε σαν κηδεμόνες για να σταματάμε το ερέθισμα».

Σύμφωνα με την κα Καραμπάτσου δεν υπάρχουν επικίνδυνες φυλές σκύλων. «Ο σκύλος πράττει με βάση το ένστικτό του και κυρίως με την εκπαίδευσή του», τόνισε.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως όταν κάποιος αποφασίζει να συμβιώσει με ένα σκύλο θα πρέπει να σκεφτεί αν θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του, να εκπαιδεύσει τον σκύλο του ώστε να μπορεί να τον διαχειρίζεται, αλλά και ο τετράποδος φίλος του να νιώθει χαρούμενος παράλληλα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα