Πυροσβεστική: Επτά συλλήψεις για πρόκληση εμπρησμών, οι έξι από πρόθεση

Πυροσβεστική: Επτά συλλήψεις για πρόκληση εμπρησμών, οι έξι από πρόθεση

Έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές φωτιές πραγματοποιήθηκε λίγο μετα τις 18.00 από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγό Ιωάννη Αρτοποιό από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό συνολικά 89 πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει το τελευταίο 24ωρο στην χώρα μας.

Σε επτά συλλήψεις για πρόκληση εμπρησμών, οι έξι από αυτές από πρόθεση έγιναν το τελευταίο διάστημα από τις αρμόδιες αρχές ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός.

Στην έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές που πραγματοποίηθηκε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος επανέλαβε ότι οι περισσότερες πυρκαγιές εκδηλώνονται από ακαθάριστους γηπεδικούς χώρους και έκανε έκκληση στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων να προβούν σε άμεσους καθαρισμούς.

Σε ότι αφορά τη μάχη στη Δαδιά του Έβρου ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται πλέον στην περιοχή νοτιοδυτικά του πυροφυλακίου όπου επιχειρούν αυτή την ώρα 3 ελικόπτερα Erickson, ένα Μι8, ένα ΑΒ214 και 2 Τράκτορες. Τα υπόλοιπα μέτωπα είναι σε ύφεση.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο, για δύο Περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο για τις εξής Περιφέρειες:

 -Περιφέρεια Αττικής

-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)

Η πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.