Κορονοϊός: Πιέζονται ξανά τα νοσοκομεία – Έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα για τον εμβολιασμό

Κορονοϊός: Πιέζονται ξανά τα νοσοκομεία – Έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα για τον εμβολιασμό

Μετά το αλαλούμ σχετικά με τις οδηγίες για το ποιοι και πότε πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, σήμερα επιστρέφει εκτάκτως η ενημέρωση για τον εμβολιασμό.

Σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου COVID-19 από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και το γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Το πρώτο αποτύπωμά τους στα νοσοκομεία αφήνουν οι υποπαραλλαγές της Όμικρον, 4 και 5, καθώς οι εισαγωγές καθημερινά αφενός είναι περισσότερες από τα εξιτήρια, αφετέρου όλο και αυξάνονται.
Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχει αύξηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ δεν έχουν επηρεαστεί αρνητικά ούτε οι θάνατοι.

Οι εφημερίες των νοσοκομείων, ωστόσο, γεμίζουν ξανά με κόσμο, ενώ οι απλές κλίνες Covid-19 πλησιάζουν ήδη σχεδόν στο μισό της δυναμικότητάς τους, με την κάλυψη να έχει φτάσει στο 41,2%.

Ανησυχία Πλεύρη

Χθες Τετάρτη (29/6) σημειώθηκε -σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ- ρεκόρ νέων εισαγωγών Covid-19 για το τελευταίο διάστημα, με 260 νέους ασθενείς να εισάγονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ανησυχητικές είναι οι ενδείξεις για πίεση στο σύστημα Υγείας και για πρώτη φορά χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστούμε ξανά αυξημένο αριθμό κλινών ΜΕΘ Covid.

50% αύξηση στις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία σε μία εβδομάδα
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ μέσα σε ένα μήνα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν δραματικά.

Ειδικότερα την 1η Ιουνίου, οι νέοι ασθενείς που εισήχθησαν στο σύστημα Υγείας ήταν 83, ενώ χθες στις 29 Ιουνίου, έφτασαν τους 260, με τα εξιτήρια να μην ξεπερνούν τα 200.

Συγκεκριμένα, 196 άνθρωποι εξήλθαν και 260 προχώρησαν σε εισαγωγή.

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 221 ασθενείς.

Συγκεντρωτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την τελευταία εβδομάδα, 20 Ιουνίου – 26 Ιουνίου 2022, αναφέρουν πως οι εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία ήταν 1.362, ενώ την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, 13 Ιουνίου – 19 Ιουνίου, οι εισαγωγές δεν ξεπέρασαν τις 945. Σημείωσαν αύξηση δηλαδή που ξεπέρασε το 44%.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα