Πάτρα: Συνεχίζει να στηρίζει την Ρούλα Πισπιρίγκου η αδελφή της – Γιατί έμεινε τόσες ώρες στη ΓΑΔΑ

Πάτρα: Συνεχίζει να στηρίζει την Ρούλα Πισπιρίγκου η αδελφή της – Γιατί έμεινε τόσες ώρες στη ΓΑΔΑ

Μαραθώνια ήταν, την Τρίτη (21/6), η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών που διενεργούν την προκαταρκτική εξέταση για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο εκ των τριών νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου από την Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, αν μπορεί να βγει κάποιο συμπέρασμα από την πολύωρη κατάθεσή της, είναι πως συνεχίζει να υποστηρίζει την αδελφή της, Ρούλα Πισπιρίγκου και να πιστεύει ότι δεν έκανε κακό στα παιδιά της.

Οι αστυνομικοί εξάντλησαν με τις ερωτήσεις τους κάθε περιθώριο πίεσης ώστε να διαπιστώσουν εάν η Δήμητρα Πισπιρίγκου είχε κάποιο βαθμό εμπλοκής στον θάνατο της μικρής Ίριδας ή αν έστω γνώριζε σε μεταγενέστερο χρόνο,  τι συνέβη. Αυτός ήταν και ο λόγος που παρέμεινε στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ από τις 12 το μεσημέρι έως τις 10 βράδυ. Πληροφορίες του enikos.gr, αναφέρουν πως με τα έως τώρα δεδομένα, δεν προκύπτει εμπλοκή της στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο  μέρος της κατάθεσης αφορούσε στον θάνατο της Ίριδας, με τους ανθρώπους του Ανθρωποκτονιών να ζητούν από την αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου να περιγράψει αναλυτικά τα περιστατικά δύο και τρεις φορές.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων για την ημέρα του θανάτου του έξι μηνών βρέφους, στις 21 Μαρτίου του 2021, καθώς ήταν εκείνη που το βρήκε νεκρό στην κούνια του. Συγκεκριμένα, της ζήτησαν να αναφερθεί λεπτομερώς και λεπτό προς λεπτό σε όσα διαδραματίστηκαν εκείνη τη μέρα, αλλά και να τους πει για την ώρα που εντόπισε νεκρό το έξι μηνών βρέφος, την ώρα που ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και πώς βρέθηκε το επίμαχο πανάκι της Ίριδας.  Ρωτήθηκε επίσης για τη σχέση της 33χρονης αδελφή της με τον Μάνο Δασκαλάκη, καθώς και τις εντάσεις που υπήρχαν ανάμεσά τους όλα αυτά τα χρόνια.

Τα επόμενα βήματα

Οι εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας αναμένεται να είναι ραγδαίες.  Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να αποσταλεί στην Εισαγγελία το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής εξέτασης που πραγματοποίησε το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.  Συγκεκριμένα, ο φάκελος που θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία, θα περιλαμβάνει το πόρισμα των δύο ιατροδικαστών, Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, καθώς και τις καταθέσεις που έχει λάβει μέχρι τώρα το Ανθρωποκτονιών. Ένα πόρισμα,  που αποτέλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τον «καταλύτη», για την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών, στη δικογραφία που θα αποστείλουν στον εισαγγελέα δεν αποκλείεται  να “φωτογραφίζουν” το πρόσωπο που προκάλεσε τον ασφυκτικό θάνατο στα δύο κοριτσάκια από την Πάτρα, όπως περίπου είχε γίνει και στο διαβιβαστικό για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθεί από τους αστυνομικούς για νέα κατάθεση η Ρούλα Πισπιρίγκου, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο εισαγγελέας.  Το πιθανότερο πάντως είναι η προφυλακισμένη μητέρα να κληθεί από τον Εισαγγελέα, στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης.