Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τι κατέθεσε η Δήμητρα Πισπιρίγκου για το βράδυ που δολοφονήθηκε η Ίριδα

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τι κατέθεσε η Δήμητρα Πισπιρίγκου για το βράδυ που δολοφονήθηκε η Ίριδα

Για πάνω από εννέα ώρες κατέθετε, χθες, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, που κλήθηκε ως μάρτυρας μετά το τελικό πόρισμα των Καρακούκη – Καλόγρια που κάνουν λόγο για ασφυκτικό θάνατο της Ίριδας και της Μαλένας.

Σύμφωνα με άρθρο στο topontiki.gr, η μάρτυρας δέχθηκε “βροχή” ερωτήσεων από αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, με επίκεντρο το τι ακριβώς συνέβη την ημέρα του θανάτου της Ιριδας, αφού -σύμφωνα με τις μαρτυρίες- η Δήμητρα Πισπιρίγκου που βρισκόταν στο σπίτι της αδερφής της, ήταν η πρώτη που είδε νεκρό το βρέφος στην κούνια του.

Δέκα ώρες χωρις διάλειμμα

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, η χθεσινή κατάθεση της αδελφής της Ρούλας Πισπιρίγκου ελάχιστα προσέφερε στην υπόθεση, αφού η μάρτυρας κράτησε την ίδια στάση δίνοντας ουσιαστικά άλλοθι στην προφυλακισμένη αδερφή της. Στις σχεδόν 10 ώρες που παρέμεινε στον 11ο οροφο της ΓΑΔΑ, ήταν ιδιαιτερα ψυχρή, χαλαρή, χωρίς καμιά στιγμή να «σπάσει», να λυγίσει ή να ζητήσει κάτι ιδιαίτερο απο τους αστυνομικούς. Δεν έκανε κανένα διάλειμμα, ενώ ξεκίνησε μια ιστορική αναδρομή γυρίζοντας πολλά χρονια πίσω, ξεδιπλώνοντας λεπτομέρειες για τη ζωή της αδερφης της αλλά και της σχέσης της με τον Μάνο Δασκαλάκη.

Το μοιραίο βράδυ

Στη συνέχεια απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων για τη νύχτα της 21ης Μαρτίου του 2021, μιλώντας μεν αρκετή ώρα χωρίς όμως να προσθέσει κάτι σημαντικο στο κομμάτι των ερευνών. Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών επεμειναν σε αυτό το σημείο, ζητώντας απο την Δήμητρα Πισπιρίγκου να ανακαλέσει όσες περισσότερες λεπτομερειες μπορούσε αφού το σπίτι της οικογένειας, μετά και το πορισμα των Καρακούκη – Καλόγρια ήταν τόπος εγκλήματος με την Ρούλα Πισπιριγκου να είναι αυτή που είδε για τελευταία φορά ζωντανή την Ιριδα και η αδερφή της Δήμητρα η πρώτη που τη βρήκε νεκρή.

Όμως, δεν είπε τίποτα περισσότερο και έτσι, 15 λεπτά πριν τις 11 το βράδυ, όταν και πλέον ειχε ολοκληρωθεί η διαδικασία, ζήτησε απο τους αστυνομικούς να τη φυγαδεύσουν απο την πίσω πορτα για να μην έρθει τετ- α τετ με τους δημοσιογράφους.

Ποιοι ακολουθούν

Στο πλευρό της ήταν ο δικηγόρος της κ. Όθων Παπαδοπουλος και η Δήμητρα Πισπιρίγκου μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας κατάθεσης μπήκε στο αυτοκινητο και επέστρεψε στην Πάτρα. Την ίδια ώρα, οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών, θα καλέσουν σύμφωνα με πληροφορίες για συμπληρωματική κατάθεση τους γιατρούς της Μαλένας προκειμένου να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες για τα σημάδια που βρέθηκαν στη μύτη, στο μάγουλο και το στομα της μικρής.

Παράλληλα, βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με την Εισαγγελία προκειμένου να αποφασιστεί αν θα σταλει η δικογραφία για άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τουλάχιστον ενος προσώπου ή θα κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση η Ρούλα Πισπιρίγκου και στη συνέχεια, θα κλείσει ο φάκελος.