Δήμητρα Πισπιρίγκου: Η μαραθώνια κατάθεση, οι καταιγιστικές ερωτήσεις και το ενδεχόμενο δίωξης

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Η μαραθώνια κατάθεση, οι καταιγιστικές ερωτήσεις και το ενδεχόμενο δίωξης

Έκλεισε σήμερα ο κύκλος των καταθέσεων για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, αδερφή της μητέρας, ήταν παρούσα στον θάνατο του έξι μηνών μωρού και σήμερα παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει.

Η κατάθεσή της ήταν μαραθώνια και ολοκληρώθηκε κοντά στις 20:00 σήμερα, Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δήμητρα Πισπιρίγκου, ολοκλήρωσε την κατάθεσή της μετά από 8,5 ώρες και από λεπτό σε λεπτό αναμένεται να φύγει από τη ΓΑΔΑ.

Οι αξιωματικοί την άφησαν αρχικά να τους περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα έγιναν μέσα στο σπίτι το βράδυ, κατά το οποίο ήταν μόνη της με τη Ρούλα Πισπιρίγκου και η Ίριδα βρέθηκε νεκρή στην κούνια της.

 Αμέσως μετά, οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών άρχισαν να τη ρωτούν πολλές «και εξαντλητικές», όπως λένε οι ίδιοι, λεπτομέρειες, σχεδόν δεκάλεπτο προς δεκάλεπτο, για αυτά που προηγουμένως η ίδια είχε περιγράψει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN.

 Τονίζεται ότι η Δήμητρα Πισπιρίγκου βρέθηκε ως μάρτυρας στη ΓΑΔΑ και η ανακρίτρια θα αξιολογήσει την κατάθεσή της.

Πλέον οι επόμενες κινήσεις των αστυνομικών είναι να λάβουν κατάθεση από την πρωταγωνίστρια της συγκλονιστικής υπόθεσης, εν προκειμένω, τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών αναμένεται τις επόμενες ημέρες να μεταβεί στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να πάρει κατάθεση και από τη μητέρα των τριών, όπως όλα δείχνουν, δολοφονημένων παιδιών.

Ήταν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης όταν η Δήμητρα Πισπιρίγκου ανέβηκε στο 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών για τη Μαλένα και την Ίριδα.

 Η κατάθεσή της κρίνεται ως σημαντική, η σημαντικότερη από όλες όσες έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, καθώς ήταν παρούσα στο σπίτι της οικογένειας τόσο το βράδυ, όσο και το πρωινό μετά το θάνατο του 6μηνου βρέφους.

 Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με τον δικηγόρο κ. Όθωνα Παπαδόπουλο, καλείται ως μάρτυρας καθώς "έτυχε να βρίσκεται στο σπίτι της αδερφής της όταν βρέθηκε νεκρή η μικρή Ίριδα στην κούνια της".

Οι αστυνομικοί περίμεναν πρώτα να πάρουν στα χέρια τους το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια και μετά να μιλήσουν στην αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, ώστε να της κάνουν όσο το δυνατόν πιο στοχευμένες ερωτήσεις για τις συνθήκες θανάτου της Ίριδας.

Υπενθυμίζεται ότι η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου βρήκε το βρέφος νεκρό μέσα στην κούνια του. Και αυτό γιατί νωρίτερα η 33χρονη μητέρα φέρεται να της ζήτησε να ξυπνήσει το βρέφος για να το ταΐσουν.

Καταιγιστικές ερωτήσεις στη Δήμητρα Πισπιρίγκου
  
Σύμφωνα με το Mega, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών υποβάλλουν καταιγιστικές ερωτήσεις στη μάρτυρα και ζητούν απαντήσεις για τις ακριβείς ώρες του συμβάντος και τις κινήσεις της ίδιας αλλά και της Ρούλας Πισπιρίγκου εκείνο το βράδυ.

Θα ερωτηθεί εάν η 33χρονη μητέρα έμεινε μόνη της με το βρέφος λίγο πριν το θάνατο του παιδιού, εάν ανησύχησαν για το γεγονός ότι το παιδί κοιμόταν αρκετή ώρα αλλά και για την αντίδρασή τους όταν τελικά διαπιστώθηκε ότι το μωρό δεν αναπνέει.

Επίσης, θα γίνουν ερωτήσεις για το χρόνο στον οποίο κάλεσαν το ΕΚΑΒ. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι στην αρχική κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου, την Άνοιξη του 2021, είχε αναφέρει ότι βρήκε νεκρό το βρέφος στις 11.30 εκείνο το πρωί και όχι στις 10.45 που ανέφερε σε τηλεοπτική της συνέντευξη. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 11.37 αφού πρώτα είχε γίνει τηλεφώνημα στον Μάνο Δασκαλάκη.

Παράλληλα θα κληθεί να μιλήσει για τα προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού, αλλά για τις συνθήκες διαβίωσης των τριών παιδιών.

Η ίδια χαρακτηρίζεται ως ψύχραιμη από τους αστυνομικούς. Όπως ήταν και η Ρούλα Πισπιρίγκου όλο αυτό το διάστημα μέχρι και τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις...

Η μόνη περίπτωση να της ασκηθεί δίωξη
  
Σύμφωνα με το Mega, δεν αναμένεται να της ασκηθούν διώξεις. Από τις Αρχές αντιμετωπίζεται ως μάρτυρας και όχι ως ύποπτη στη δολοφονία της Ίριδας.

Δίωξη θα της ασκηθεί μόνο στην περίπτωση που στην κατάθεσή της προκύψει αντίφαση ή ομολογία ή σημαντικό στοιχείο για την υπόθεση.

Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα η Δήμητρα Πισπιρίγκου επισκεπτόταν στις φυλακές την αδερφή της και τη στήριζε όπως και όσο μπορούσε. Επιμένει πως η 33χρονη είναι αθώα για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, ότι ήταν υπόδειγμα μητέρας που αγαπούσε τα παιδιά όσο και ο πατέρας τους.

Υποστηρίζει ότι η αλήθεια θα λάμψει και θα ανατρέψει τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν. Ποτέ, όπως λέει, δεν πέρασε από το μυαλό της πως η 33χρονη θα μπορούσε να είχε κάνει κακό στα παιδιά της.

Πάτρα: Πειθαρχική έρευνα των ιατροδικαστών για Μαλένα και Ίριδα ζητά το Υπ. Δικαιοσύνης

 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν έχω πειράξει τα παιδιά μου
«Δεν έχω πειράξει κανένα από τα παιδιά μου, είναι τεράστια αδικία αυτό που μου γίνεται. Τις τελευταίες μέρες ταλαιπωρούνται άδικα δικοί μου άνθρωποι που δεν έχουν φταίξει σε τίποτα.

Η Δήμητρα λάτρευε το μωρό μου όσο κι εγώ. Αν ήξερε ότι το έχω πειράξει, θα είχε βγει να το πει πρώτη» ήταν τα λόγια της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα.

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζήγρας, μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι η πελάτισσά του επιμένει ότι δεν έχει κάποια σχέση με τους θανάτους των τριών παιδιών της.

«Την επισκέφτηκα σήμερα. Μου είπε ότι δεν έχει σκεφτεί καν ποτέ να βλάψει οποιοδήποτε από τα παιδιά της γιατί τα αγαπούσε ως μάνα και τα λάτρευε. Αυτό λέει από την πρώτη στιγμή, αυτό λέει και τώρα». Όπως αποκαλύπτει ο κ. Ζήγρας, η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει πληροφορηθεί για το πόρισμα του θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα