Θάνατος Μαλένας: Τι προδίδουν τα τραύματα από νύχι στο πρόσωπο του παιδιού

Θάνατος Μαλένας: Τι προδίδουν τα τραύματα από νύχι στο πρόσωπο του παιδιού

Οι επιστημονικές έρευνες προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω. Τα τραύματα στο στόμα και στη μύτη της Μαλένας προκλήθηκαν όπως διαπιστώθηκε από γυναικεία νύχια, που όπως φαίνεται έκοψαν πρόωρα το νήμα της ζωής της. Ήταν η στιγμή, που το χέρι που μπήκε στο πρόσωπο της Μαλένας, όπως είχε δείξει σε αυτό το σκίτσο ο Γρηγόρης Λέων, της προκάλεσε ασφυξία.

Τα νέα στοιχεία που παρουσιάζει το Live News του MEGA και εμπεριέχονται στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα είναι αποκαλυπτικά. Δείχνουν το πως δολοφονήθηκε η μικρή αλλά και τα πειστήρια που αποκαλύπτουν ότι πίσω από το έγκλημα, κρύβεται γυναίκα.

Μια γυναίκα που άφησε στο πρόσωπο της μικρής, τα σημάδια από τα νύχια της.  Η εξιστόρηση των γεγονότων από την 33χρονη που είδε μπροστά στα μάτια της, την κόρη της να πεθαίνει, ακούγεται πλέον, πιο ανατριχιαστική από ποτέ. Γιατί ουσιαστικά περιγράφει τη μάχη της μικρής για να γλιτώσει από την ασφυξία.

Ο γρίφος έμελλε να απαντηθεί 3 χρόνια μετά το έγκλημα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Live News οι ειδικοί μέτρησαν τα νύχια της Μαλένας και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως αυτά τα τραύματα στο πρόσωπο δεν προήλθαν από εκείνη. Το παιδί δεν ξυνόταν στον ύπνο του, όπως είχε πει η 33χρονη μητέρα του.

Οι ασφυκτικές κηλίδες στους πνεύμονες δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για τα αίτια του θανάτου της. Η έρευνα έδειξε πως όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που είχαν πάρει μέρος στις προσπάθειες ανάνηψης φορούσαν γάντια και άρα ήταν αδύνατον να έχουν προκαλέσει εκείνοι αυτά τα σημάδια.

Σε συνέντευξή της, στην Αγγελική Νικολούλη, η 33χρονη έκανε εικασίες για τα σημάδια στο πρόσωπο της κόρης της και δήλωνε ανήξερη.

Μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο που νοσηλευόταν η Μαλένα ήταν όπως και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας μόνο η μητέρα της. Ήταν εκείνη που είδε το παιδί της να πεθαίνει και όπως έχουν καταθέσει γιατροί τους ειδοποίησε με καθυστέρηση.

Έντονο προβληματισμό είχαν προκαλέσει και οι ισχυρισμοί της 33χρονης για το πανάκι που κρατούσε η κόρη της.

Στην κατάθεσή της, η 33χρονη ανέφερε πως πήρε το πανάκι από τα χέρια του νεκρού παιδιού της αλλά σε άλλο σημείο τόνιζε πως όταν επέστρεψε με τους γιατρούς η Μαλένα που είχε ήδη πεθάνει είχε γυρίσει θέση και κρατούσε το πανάκι και πάλι στα χέρια της.

Πολλές συζητήσεις είχαν προκαλέσει και οι εκ διαμέτρου αντίθετες τοποθετήσεις των γονέων για τους γιατρούς του νοσοκομείου. Ο Μάνος Δασκαλάκης μιλούσε για ανθρώπους που έκαναν τα πάντα για να σώσουν το παιδί του.

Αλλά η 33χρονη υποστήριζε στην κατάθεσή της, πως οι γιατροί ήταν αδιάφοροι και όπως έλεγε, δεν ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν όταν είδαν τη Μαλένα νεκρή.

Οι γονείς είχαν καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και σκέφτονταν να κινήσουν τις διαδικασίες για να διεκδικήσουν αποζημίωση.

Το νέο ιατροδικαστικό πόρισμα όμως αποκάλυψε όλα όσα είχαν συμβεί. Η Μαλένα δολοφονήθηκε στο μονόκλινο δωμάτιο με τις υποψίες να πέφτουν στην μητέρα της, που ήταν μόνη με το παιδί, όταν αυτό έπαθε ασφυξία.

Ο Μάνος Δασκαλάκης είχε φύγει από το νοσοκομείο, λίγο μετά από αυτή την φωτογραφία που τράβηξε η 33χρονη δύο ώρες πριν τη δολοφονία του παιδιού της και ανέβασε στο διαδίκτυο 15 μήνες μετά.

«Σάββατο 13-04-2019. Ώρα 14:30. Σε κοιτούσα και σε θαύμαζα που μπορούσες να φας. Ώρα 16:40 άκουσα για τελευταία φορά τη φωνή σου. 15 μήνες μακριά μας, αναζητώ να ακούσω και πάλι το μαμά. Να μας προσέχεις όμορφή μου, από εκεί που είσαι και να μας στέλνεις δύναμη» έγραφε στην ανάρτησή της η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Μετά τους γιατρούς και τους αστυνομικούς σειρά παίρνει η ελληνική δικαιοσύνη που καλείται να αποφασίσει για τη δολοφονία ενός υγιέστατου παιδιού, γεμάτο όρεξη και κέφι για ζωή.

Ο ιατροδικαστής, Παντελής Αλεξάνδρου μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS σχολιάζοντας το τελικό πόρισμα.

«Μιλάμε για έναν βίαιο στερητικό θάνατο που έχει προέλθει από εξωτερική ενέργεια. Αυτό το πόρισμα έχει τεκμηριωθεί από τα επιμέρους στοιχεία, από την προανακριτική διαδικασία, τη μελέτη των φακέλων και φυσικά δια της εις άτοπον απαγωγής» ανέφερε ο ιατροδικαστής.

Ερωτηθείς για το πόσα λεπτά χρειάζονται προκειμένου να επέλθει ο θάνατος μέσω της ασφυξίας, απαντά πως δεν είναι ακαριαίος και χρειάζονται μερικά λεπτά.

«Που σημαίνει ότι βλέπεις ένα παιδάκι να χτυπιέται μέχρι να επέλθει ο θάνατος μέσω της καταστολής του κεντρικού νευρικού συστήματος» εξήγησε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα