Πάτρα: Πολύωρη η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου - Ήταν ήρεμη, ψύχραιμη και πανέτοιμη

Πάτρα: Πολύωρη η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου - Ήταν ήρεμη, ψύχραιμη και πανέτοιμη

Η αδερφή της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, καταθέτει ενόρκως ως μάρτυρας, μια κατάθεση που αναμένεται να κρατήσει πολλές ώρες.

Με γρήγορα βήματα και με συνοδεία αστυνομικών, η Δήμητρα Πισπιρίγκου εισήλθε από την πίσω πόρτα στη ΓΑΔΑ και ανέβηκε στον 11ο όροφο για να δώσει την κατάθεσή της.

Η παρουσία της ωστόσο έγινε αντιληπτή από περαστικούς με ορισμένους να βρίζουν και να αποδοκιμάζουν

Μαζί της ήταν και ο δικηγόρος, Όθων Παπαδόπουλος που προσφέρθηκε να τη βοηθήσει, με τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών να αρχίζουν από το μεσημέρι τις ερωτήσεις για τη δολοφονία της Ίριδας, το τέλος της Μαλένας, τις σχέσεις του ζευγαριού και τον τρόπο που μεγάλωναν τα τρία παιδιά στην Πάτρα, πριν το ένα έγκλημα αρχίσει να διαδέχεται το άλλο.

Η αδελφή της κατηγορούμενης, η γυναίκα που ήταν παρούσα στο σπίτι που όπως αποδείχθηκε δολοφονήθηκε η μικρή Ίριδα, ήξερε πολλά και από πρώτο χέρι τόσο για τα σοβαρά προβλήματα στην σχέση του ζευγαριού όσο και για τα δραματικά γεγονότα που συντάραξαν ολόκληρη τη χώρα.

Πλέον βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για τον θάνατο της Ίριδας, με τις αναφορές της τους τελευταίους 5 μήνες, να αξιολογούνται και να αναλύονται. Η αδελφή της κατηγορούμενης, είναι η μόνη γυναίκα που ήταν παρούσα στο σπίτι που, όπως αποδείχθηκε, δολοφονήθηκε η μικρή Ίριδα, ήξερε πολλά από πρώτο χέρι τόσο για τα σοβαρά προβλήματα στην σχέση του ζευγαριού όσο και για τα δραματικά γεγονότα που συντάραξαν ολόκληρη τη χώρα.

Σταθερά στο πλευρό της αδερφής της, ακόμα και όταν εκείνη συνελήφθη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου χαρακτήρισε τη δικογραφία αόριστη και σύλληψη που έγινε για την κοινή γνώμη και είχε εξαπολύσει επίθεση στον Μάνο Δασκαλάκη, όταν εκείνος αποφάσισε μπροστά στις κάμερες, να διαχωρίσει τη θέση του.

Πίσω από τις κάμερες, πριν ακόμα αποκαλυφθούν όλα, η Δήμητρα ήταν αυτή που συνομιλούσε με τους γονείς και με απειλές επιχειρούσε να τους νουθετήσει και διατηρούσε σταθερή επικοινωνία με την 33χρονη μετά από κάθε καυγά και κάθε σοβαρή κρίση.

Ο θάνατος της μικρής Ίριδας στην κούνια του σπιτιού της, την έβαλε στο κάδρο από την πρώτη στιγμή, για το ματωμένο πανάκι, τις ώρες που ξύπνησε το αγγελούδι αλλά και την ώρα που βρέθηκε νεκρό.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι στην αρχική κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου, την Άνοιξη του 2021, είχε αναφέρει ότι βρήκε νεκρό το βρέφος στις 11.30 εκείνο το πρωί και όχι στις 10.45 που ανέφερε σε τηλεοπτική της συνέντευξη. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 11.37 αφού πρώτα είχε γίνει τηλεφώνημα στον Μάνο Δασκαλάκη.

Ποτέ όπως λέει δεν πέρασε από το μυαλό της, πως η 33χρονη θα μπορούσε να είχε κάνει κακό στα παιδιά της.

Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα η Δήμητρα Πισπιρίγκου επισκεπτόταν στις φυλακές την αδερφή της και την στήριζε όπως και όσο μπορούσε. Επιμένει πως η 33χρονη είναι αθώα για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, ότι ήταν υπόδειγμα μητέρας που αγαπούσε τα παιδιά όσο και ο πατέρας τους. Υποστηρίζει ότι η αλήθεια θα λάμψει και θα ανατρέψει τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν. Ντυμένη στα μαύρα το μεσημέρι της Τρίτης, η Δήμητρα Πισπιρίγκου παραμένει στο προσκήνιο με τις κινήσεις, τις δηλώσεις και τις αντιδράσεις της, να προκαλούν συζητήσεις.

Πολύωρη κατάθεση
Η αδερφή της 33χρονης καταθέτει ενόρκως ως μάρτυρας, μια κατάθεση που αναμένεται να κρατήσει πολλές ώρες.

Κυρίως θα αναφερθεί στον θάνατο του βρέφους, παρουσία της ίδιας, στο σπίτι της οδού Μπιζανίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν αναμένεται να τις ασκηθούν διώξεις. Από τις Αρχές, αντιμετωπίζεται ως μάρτυρας και όχι ως ύποπτη στη δολοφονία της Ίριδας.

Δίωξη θα της ασκηθεί μόνο στην περίπτωση που στην κατάθεσή της προκύψει αντίφαση ή ομολογία ή σημαντικό στοιχείο για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι χθες ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των γονέων του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με την υπόθεση.

 

Ήταν σε πολύ ήρεμη κατάσταση» – «Ψύχραιμη και πανέτοιμη»

 Με την αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, να καταθέτει αυτή την ώρα για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας και τους θανάτους των μικρών παιδιών, ο δικηγόρος της οικογένειας μίλησε στο TLIVE και την Τατιάνα Στεφανίδου, για τις καταιγιστικές εξελίξεις.

Όπως ξεκαθάρισε ο κύριος Παπαδόπουλος στο TLIVE, η θεία των αδικοχαμένων κοριτσιών Δήμητρα Πισπιρίγκου αντιμετωπίζεται ως μάρτυρας.

«Ήδη είναι σε εξέλιξη η κατάθεσή της η οποία δίνεται ενόρκως, δηλαδή αντιμετωπίζεται ως μάρτυρας και πηγή πληροφόρησης για τα ερευνόμενα περιστατικά και ειδικά για της μικρής Ίριδας, γιατί βρισκόταν στο σπίτι και η ίδια».

Για τη φραστική επίθεση που δέχθηκε η Δήμητρα Πισπιρίγκου όταν έφτανε στο κτίριο της ΓΑΔΑ, ο δικηγόρος είπε:

«Ήταν 2 ή 3 κυρίες που καταφέρθηκαν εναντίον της Δήμητρας Πισπιρίγκου, η οποία προσήλθε στην ώρα που την κάλεσαν, άμεσα και πρόθυμα να εκτελέσει την υποχρέωσή της και να δώσει την μαρτυρική κατάθεση για την οποία κλήθηκε».

Σύμφωνα με τον κύριο Παπαδόπουλο, η Δήμητρα Πισπιρίγκου «πριν από τη συγκεκριμένη είσοδο στο αστυνομικό μέγαρο ήταν σε πάρα πολύ ήρεμη κατάσταση, ψύχραιμη και πανέτοιμη να δώσει τη συγκεκριμένη κατάσταση…Κλήθηκε να εκτελέσει ένα καθήκον, αμέσως ανταποκρίθηκε».

Όσο για το πώς αντέδρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου στις καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών και συγκεκριμένα στο πόρισμα των ιατροδικαστών που χαρακτηρίζουν δολοφονίες τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας, ο κύριος Παπαδόπουλος είπε:
«Θα του δούμε αν είναι έτσι (δολοφονίες)… Είπε (η Ρούλα) ότι δεν το περίμενε. Το θεωρεί ως αποτέλεσμα της σκιαγράφησης υπόθεσης και της προσωπικότητάς της μέχρι σήμερα. Ότι Υπήρχαν παθολογικά αίτια που είχαν δοθεί ως αίτια θανάτου στους γονείς. Τώρα ξαφνικά εξαφανίστηκαν τα παθολογικά αίτια ή αμφισβητούνται και εμφανίζεται με μία απρόσμενη βεβαιότητα το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου που θα πρέπει να μελετηθεί πολύ προσεκτικά όταν θα έχουμε στα χέρια μας το σύνολο του πορίσματος».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO