Ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε μπαρ στο Λαγανά για μία σέλφι. 5 χρόνια μετά μειώθηκαν οι ποινές

Ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε μπαρ στο Λαγανά για μία σέλφι. 5 χρόνια μετά μειώθηκαν οι ποινές

Δεν έχει τέλος ο γολγοθάς των γονιών του Αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε μπαρ στο Λαγανά Ζακύνθου, το 2017 για μία σέλφι. Η απόφαση του εφετείου μεγαλώνει τον πόνο των γονιών του, αφού μειώνει τις ποινές των δραστών.
5 χρόνια μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του Αμερικανού τουρίστα, Μπακαρί Χέντερσον, στον Λαγανά Ζακύνθου, που προκάλεσε τον θάνατό του,- η απόφαση του εφετείου εντείνει τον πόνο των γονιών του άτυχου 22χρονου, καθώς καταδίκασε τον βασικό και πέντε ακόμα κατηγορούμενους σε 8 χρόνια κάθειρξη, μειώνοντας τις αρχικές ποινές τους.

Οι πέντε κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για θανατηφόρα – σκοπούμενη – σωματική βλάβη, ενώ ο έκτος κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

«Είμαστε ιδιαίτερα απογοητευμένοι για το γεγονός ότι δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη. Ήταν 4 προς 3 εναντίον μας και βρεθήκαμε μόνο με μία ψήφο διαφορά. Έχουν περάσει ήδη πέντε χρόνια και παρά το γεγονός ότι οι ένορκοι είναι στο πλάι μας για τους δολοφόνους, αλλά και για τον γιο μας, η κατάσταση αποτελεί μία μαχαιριά στην καρδιά» δήλωσε η μητέρα του θύματος.

«Δε μπορώ να κατανοήσω πως οι ένορκοι και οι δικαστές μπορούν να δουν το βίντεο που από μόνο του λέει τα πάντα για την ιστορία αυτή και όσα έχουν καταγραφεί…»ανέφερε ο πατέρας.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία σε αντίθεση με την πρωτόδικη, που ήταν ομόφωνη. Μειοψήφησαν η Πρόεδρος, μία δικαστής και ένας ένορκος, οι οποίοι τάχθηκαν με την πρόταση του εισαγγελέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με ενδεχόμενο δόλο.

«Η πλειοψηφία της απόφασης περνάει το μήνυμα ότι μια τέτοιου είδους ακραία πράξη βίας μπορεί από τα ελληνικά δικαστήρια δυστυχώς να είναι και συγχωρητέα» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας  Χέντερσον, Χρήστος Κακλαμάνης.

«Αν είχε ανατραπεί η απόφαση, θα είχαμε μια ιστορική ανατροπή και μια ακραία παρέμβαση στον τρόπο που απονέμεται η δικαιοσύνη. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την απόφαση αυτή. Θα υπάρξει κι άλλη δίκη στον Άρειο Πάγο, γιατί υπάρχει ισχυρή μειοψηφία» ανέφερε ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, Αλέξης Κούγιας.

Η οικογένεια του 22χρονου ετοιμάζεται να προσφύγει στον Άρειο Πάγο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα