Πάτρα: Στην τελική ευθεία τα πορίσματα για Μαλένα και Ίριδα – Κοινή η αιτία θανάτου για τα δύο παιδιά

Πάτρα: Στην τελική ευθεία τα πορίσματα για Μαλένα και Ίριδα – Κοινή η αιτία θανάτου για τα δύο παιδιά

Οι ιατροδικαστές  Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας θα εκδώσουν το πόρισμα τους για τους θανάτους της Μάλενας και της Ίριδας εντός των προσεχών ημερών ,το οποίο στη συνέχεια θα παραδώσουν στην εισαγγελική αρχή  και στο Ανθρωποκτονιών.

Το πόρισμα των δύο ιατροδικαστών, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι κοινό. Δεν θα υπάρχει καμία διαφωνία και θα δίνει κοινή αιτία θανάτου για τα δύο άτυχα παιδιά: Ασφυξία , από εγκληματική ενέργεια.

«Δεν έχουν προκύψει ιστοπαθολογικά ευρήματα τα οποία να αναδεικνύουν κάποιο παθολογικό αίτιο θανάτου, θεωρώ ότι οι δύο θάνατοι, της Μαλένας και της Ίριδας θα αποδοθούν σε ανθρωποκτονία», δήλωσε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Τα νέα στοιχεία, η επανεξέταση ιστοπαθολογικών ευρημάτων και οι νέες τοξικολογικές εκθέσεις, στις οποίες δεν ανιχνεύθηκαν ύποπτες ουσίες, εξετάστηκαν ενδελεχώς, συνδυαστικά και υπό νέο πρίσμα από τους έμπειρους ιατροδικαστές. Τα επόμενα 24άωρα, ίσως ακόμα και αύριο, θα κατατεθεί το ιατροδικαστικό πόρισμα που θα ανοίξει νέο κύκλο ερευνών και καταθέσεων.

«Εφόσον οι τοξικολογικές είναι αρνητικές, οι ιστοπαθολογικές θα έχουν βγει ήδη οπότε, το να καταλήξουμε στο συμπέρασμα είναι θέμα ημερών και φυσικά το πόρισμα το θεωρούμε πανέτοιμο τα επόμενα 24άωρα», συμπλήρωσε ο κ. Γαλεντέρης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Live News του Mega, το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογριά θα κάνει λόγο για:

– Για κοινή αιτία θανάτου στα δυο κοριτσάκια
– Για αρνητικές τοξικολογικές εξετάσεις
– Για μη παθολογικά αίτια,
– Ενώ τα ιστοπαθολογικά ευρήματα που έριξαν φως στις αιτίες θανάτου της Μαλένας και της Ιρίδας, καταδεικνύουν ασφυκτικό θάνατο.

«Ο μηχανισμός έτσι όπως τον βλέπω εγώ, στα ιστοπαθολογικά τα μέχρι τώρα, ο ασφυκτικός θάνατος ταιριάζει πάρα πολύ για τον θάνατο της Ίριδας. Της Μαλένας θεωρώ ότι περιμένουμε να δούμε τα καινούργια ιστοπαθολογικά τα οποία ενδεχομένως να προστεθούν στα προηγούμενα και να καταλήξουμε και εκεί σε κάποιο παρόμοιο συμπέρασμα», δήλωσε ο ιατροδικαστής.

Λέων: Στόχος των ιατροδικαστών που δουλεύουν στα πορίσματα, είναι αυτά να μη δέχονται αμφισβήτησης

 Το πόρισμα για τη Μαλένα και την Ίριδα φαίνεται να ολοκληρώνεται, αφού οι τοξικολογικές που έχουν βγει δε δείχνουν κάποια τοξική ουσία, την στιγμή που αναμένονται και οι ιστολογικές εξετάσεις.

Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις των δύο κοριτσιών θα ολοκληρωθούν κα θα παραδοθούν τέλος αυτής ή ως τη μέση της επόμενης εβδομάδας, με την εκτίμηση να κάνει λόγο για κοινή αιτία θανάτου των δύο παιδιών.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής, σημειώνει πως στόχος των ιατροδικαστών που δουλεύουν στα πορίσματα, είναι αυτά να μη δέχονται αμφισβήτησης.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τοξικολογικά τα δύο πρώτα παιδιά ήταν ‘καθαρά’. Στόχος των ιατροδικαστών είναι να μην έχουμε κανένα πισωγύρισμα, κανένα εύρημα να μην μπορεί να αμφισβητηθεί ή να ζητηθεί άλλος επανέλεγχος».

Σημαντικό είναι από τις ιστολογικές εξετάσεις, οι χρώσεις που θα προκύψουν.

«Οι χρώσεις μάς βοηθούν να κάνουμε λίγο πιο έντονα κάποια στοιχεία, κάποιες περιοχές, που θέλουμε να αναδείξουμε όταν πηγαίνουμε στο μικροσκόπιο να δούμε τους ιστούς. Θα μπορούσαν να αναδείξουν κάποια στοιχεία τα οποία να μην ήταν ευκρινή προηγουμένως», καταλήγει ο κ. Λέων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα