Αρπαγή 6χρονου: Είμαι ανακουφισμένος, λέει ο πατέρας - Αν πάω στη Νορβηγία θα συλληφθώ, λέει η μητέρα

Αρπαγή 6χρονου: Είμαι ανακουφισμένος, λέει ο πατέρας -  Αν πάω στη Νορβηγία θα συλληφθώ,  λέει η μητέρα

Είμαι πραγματικά ανακουφισμένος που ο γιος μου είναι και πάλι μαζί μου ασφαλής σχεδόν 2 χρόνια μετά την αρπαγή του, αναφέρει ο πατέρας του 6χρονου, Ρίκι Πέντερσον.

Ο Ρίκι Πέντερσον, που στο βίντεο τον βλέπουμε αγκαλιά με τον μικρό Ράινερ στο σπίτι τους στη Νορβηγία, εξηγεί πως κατανοεί την απογοήτευση της μητέρας αλλά δεν κατανοεί τις ψευδείς όπως λέει κατηγορίες εναντίον του.

Για πρώτη φορά ο πατέρας του 6χρονου Ράινερ λύνει τη σιωπή του και μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS του Mega.

«Καταλαβαίνω πως η μητέρα νιώθει απογοητευμένη αλλά δεν κατανοώ γιατί εξαπολύει ψευδείς κατηγορίες εναντίον μου» συμπληρώνει ο πατέρας.

«Συνεπώς απλά λέει ότι όλα είναι ψέματα και αν αυτά ήταν έστω σ’ ένα βαθμό αληθινά τότε θα είχε την απόλυτη ευκαιρία να καταθέσει αυτές τις κατηγορίες στην εκδίκαση της επιμέλειας του τέκνου» δήλωσε ο δικηγόρος του πατέρα.

Ο Νορβηγός δικηγόρος του μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS και περιγράφει πως είναι σήμερα ο μικρός Ράινερ.

«Χτες συναντήθηκε με τα ξαδέλφια του. Είναι ίδιας ηλικίας, έπαιξαν μαζί και είναι κάπως παράξενο διότι ήταν σαν να μην υπήρξαν αυτά τα δύο χρόνια απουσίας.
Επανασυνδέθηκαν αμέσως λες και έπαιζαν μαζί και την προηγούμενη μέρα» προσέθεσε ο δικηγόρος.

Σήμερα ο μικρός Ράινερ υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις με τον πατέρα να εκφράζει τους φόβους του πως δεν τρεφόταν καλά στην Ελλάδα.

«Το παιδί είναι με τον πατέρα στους γιατρούς για να κάνει ένα γενικό τσεκ απ γιατί υπάρχουν υποψίες πως δεν τρεφόταν καλά» ανέφερε ο δικηγόρος.

Φίλος του πατέρα ο κουκουλοφόρος
Όπως αποκαλύπτει στο LIVE NEWS ο δικηγόρος του, ο μεγαλόσωμος άνδρας με κουκούλα που άρπαξε το παιδί από το σπίτι στην Κηφισιά ήταν φίλος του πατέρα.

«Είναι μια πολύ δραματική ιστορία. Αυτό που συνέβη είναι ότι ένας φίλος του πατέρα πλησίασε το παιδί και τον ρώτησε «ο πατέρας σου είναι εδώ κοντά, θες να πας σπίτι μαζί του;» και το παιδί απάντησε «Ναι! Θέλω να πάω σπίτι!». Αν το παιδί έλεγε «όχι, θέλω να μείνω με την μαμά» όλη η επιχείρηση θα είχε εγκαταλειφθεί» είπε ο δικηγόρος του πατέρα.

Ο πελάτης του δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες για το πώς κατάφερε να βγάλει το παιδί από την χώρα τονίζοντας πάντως πως ταξίδεψαν με προγραμματισμένη πτήση.

«Δεν γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες για την επιστροφή αλλά καταλαβαίνω πως ταξίδεψαν με μια κανονική πτήση» ανέφερε ο δικηγόρος και υποστήριξε τον πελάτη του δηλώνοντας πως δεν έκανε κάτι λάθος, «γιατί αυτό που έκανε στην πραγματικότητα είναι να πάρει πίσω το παιδί που έχει όλα τα νόμιμα δικαιώματα».

«Ο Ράινερ δεν ζήτησε τη μητέρα του»
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η πλευρά του πατέρα ισχυρίζεται πως ο μικρός δεν έχει αναζητήσει καθόλου μέχρι σήμερα την μητέρα του, με την οποία συζούσε τους τελευταίους μήνες.

«Όχι, ρώτησα τον πατέρα αν είχε σημάδια που να δείχνουν ότι του λείπει η μητέρα του αλλά μέχρι στιγμής όχι» υποστηρίζει ο δικηγόρος του πατέρα.

Ο πατέρας απαντά μέσω του LIVE NEWS και στις κατηγορίες της μητέρας για ενδοοικογενειακή βία που μάλιστα έφτασε και στο σημείο απειλής με μαχαίρι.

«Η μητέρα είχε την δυνατότητα να μιλήσει ελεύθερα ενώπιον του δικαστηρίου στην Νορβηγία αλλά επέλεξε να μην το πράξει. Το παιδί χρειάζεται φροντίδα και όχι πόλεμο» δηλώνει ο πατέρας του 6χρονου.

Το LIVE NEWS αποκαλύπτει και το έγγραφο με την απόφαση του νορβηγικού δικαστηρίου για την επιμέλεια του Ράινερ.

Ετυμηγορία νορβηγικού δικαστηρίου:
1. Ο Ricky Christopher Land Pedersen θα έχει την αποκλειστική γονική ευθύνη για τον Rainer Jason Pedersen
2. Η Nina Gabriella Viatto δεν θα έχει επαφή με τον Rainer Jason Pedersen

Ο μικρός Ράινερ εκτός απρόοπτου θα αρχίσει να πηγαίνει ξανά σε νορβηγικό σχολείο το ερχόμενο φθινόπωρο.

Μου έχουν απαγορέψει κάθε επαφή με το παιδί – Τι λέει η μητέρα του

Θύμα μίας περίπλοκης και όπως φαίνεται αδιέξοδης κόντρας με σκοπό τη διεκδίκησή του είναι ο 6χρονος Ράινερ, ο οποίος μέσα σε δύο χρόνια έχει αλλάξει δύο φορές χώρα επειδή οι γονείς του δεν έχουν καταφέρει να βρουν μία ισορροπημένη λύση και να του προσφέρουν ένα σταθερό περιβάλλον.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η μητέρα του 6χρονου Ράινερ, άφησε σαφείς αιχμές για τις ελληνικές Αρχές και τον τρόπο που χειρίστηκαν την απαγωγή του παιδιού της.

«Αν πληρώσω εγώ κάποιον για να έρθει να πάρει το παιδί με μπράβο, πλαστό διαβατήριο, είναι αποδεκτό αυτό από τις ελληνικές Αρχές;».

Όπως σημειώνει η μητέρα, η εκδοχή που έδωσε ο πατέρας σε νορβηγικά ΜΜΕ είναι τελείως διαφορετική από την πραγματικότητα.

«Είπε ότι χτύπησαν την πόρτα, άνοιξε το παιδί, τον ρωτήσαν αν θέλει να πάει με τον μπαμπά του σπίτι και το παιδί είπε ναι και έτσι το πήραν. Προφανώς δεν έγινε έτσι. Είναι καθαρά ένα ψέμα, αυτό φαίνεται από τις μαρτυρίες και το βαν».

Η μητέρα του 6χρονου, η οποία αν εγκαταλείψει την Ελλάδα θα συλληφθεί καθώς υπάρχει εις βάρος της ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης το οποίο εκδόθηκε από τα νορβηγικά δικαστήρια, καταγγέλλει ότι της έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα της επικοινωνίας με το παιδί της.

«Αν εγώ πάω στη Νορβηγία θα συλληφθώ γιατί με έχει κατηγορήσει για την απαγωγή του παιδιού. Δεν απαντάει στα τηλέφωνα (σ.σ. ο πρώην σύζυγός της), δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου μετά από όλο αυτό. Είναι απόλυτα επιθετικός. Σε όλες μου τις αγωγές ζητάω συνεπιμέλεια ενώ εκείνος στις δίκες του ζητούσε αποκλειστική επιμέλεια».

Η ίδια σημειώνει ότι η οικογένεια σχεδίαζε να έρθει μόνιμα στην Ελλάδα, και η έλευση η δική της με το παιδί ΄ήταν το πρώτο βήμα.

«Σχεδιάζαμε να έρθουμε μόνιμα. Υπήρχε δική του συναίνεση, υπάρχει και σε μήνυμα που λέει ‘ναι σου έδωσα το παιδί για να πας στην Ελλάδα’. Το έχουμε καταθέσει στις Αρχές. Το παιδί ταξίδεψε με το κανονικό του διαβατήριο, αυτό που βγάλαμε μαζί με τον πατέρα του».

Η μητέρα του 6χρονου τόνισε ότι εξετάζει τις κινήσεις που μπορεί να κάνει από εδώ και πέρα προκειμένου να επανενωθεί με τον γιο της.

«Θα δω ποιες είναι οι νομικές κινήσεις που μπορώ να κάνω. Εγώ ήθελα να έχει και τους δύο γονείς αλλά η άλλη πλευρά θέλει να έχει μόνο τον πάτερα του», καταλήγει.

Ξεσπά η μητέρα του 6χρονου

Πονάω για το παιδί μου, που ξέρω ότι μάλλον δεν θα ξαναδεί ποτέ την μάνα του. Κάνω έκκληση σε οποιονδήποτε είναι εκεί να προσπαθήσει να προστατέψει τον γιό μου γιατί αυτή η οικογένεια είναι γεμάτοι μίσος. Ράινερ δεν σταμάτησα ποτέ να παλεύω για να είμαι μαζί σου, έκανα πραγματικά τα πάντα, και δεν θα υπάρξει ούτε μια μέρα στη ζωή μου που να μην πονάω μακριά σου. Σ’ αγαπώ, αναφέρει στην επιστολή της, η μητέρα του 6χρονου Ράινερ.

Η μητέρα καταγγέλλει πως ο πατέρας του Ράινερ την είχε απειλήσει μέχρι και με μαχαίρι ενώ πριν τον ερχομό μου με τον Ράινερ στην Ελλάδα το 2020, υπήρξε δικαστική διαμάχη στην Νορβηγία μεταξύ εμένα και του πρώην άντρα μου που διήρκησε σχεδόν 2 χρόνια, από το 2018 που χωρίσαμε, όταν με απείλησε με μαχαίρι μπροστά στο παιδί. Υπήρξε πολύ σοβαρή βία εκ μέρους του προς εμένα στο παρελθόν και υπάρχει επίσημη καταγγελία στην Νορβηγία για τα συμβάντα.

Η μητέρα επιμένει πως ο μικρός Ράινερ ήθελε να μείνει στην Ελλάδα τονίζοντας πως αν επιθυμούσε το αντίθετο θα έκανε πέρα την πίκρα της και θα τον άφηνε να εγκατασταθεί στην Νορβηγία.

«Όποτε έχει ρωτήσει ο Ρίκυ τον Ράινερ αν ήθελε να επιστρέψει στην Νορβηγία, ο μικρός του απαντούσε ότι θέλει να είναι με την μαμά. Αν γνώριζα ότι το παιδί μου θα ήτανε καλά με τον πατέρα, θα έκανα πέρα την πίκρα μου, αλλά γνωρίζω πολύ καλά και εγώ και όλοι όσοι με έχουν ζήσει με το παιδί, ότι ο Ράινερ θέλει να είναι μαζί μου» δηλώνει η μητέρα.

Μάλιστα η μητέρα στην επιστολή της υποστηρίζει πως επιχείρησε ουκ ολίγες φορές να κατευνάσει τα πνεύματα.

«Προσπάθησα συνεχόμενα να συνεφέρω τον πρώην άντρα μου, να σταματήσει αυτή την τρέλα και να μεγαλώσουμε μαζί το παιδί μας χωρίς διαμάχες. Εκείνος μου απαντούσε απαξιωτικά ότι δεν ενδιαφέρεται, να πάω να αυτοκτονήσω, ότι θα φροντίσει εκείνος και η οικογένεια του να μην ξαναδώ ποτέ τον Ράινερ».

Μega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα